Sicak Hava Erzincan'da Yanginlari Artirdi

Erzincan’da son günlerde yasanan asiri sicak hava nedeniyle otluk, çalilik ve agaçlik alanlarda yanginlar artti.

Sicak Hava Erzincan'da Yanginlari Artirdi
Sicakligin son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, kirsal alanda bulunan otluk ve çalilik alanlarda yangin riskini arttirdi. Haziran ayinda normalin altinda olan yagislar nedeniyle çalilik ve otluk alanlarda meydana gelen kurakligin gözlemlendigi belirtilerek, “Sicakligin artmasiyla birlikte kuruyan bu bitkiler, yanici madde etkisi gösteriyor. Çiftçilerin ürünleri için de tehlike arz ediyor. Otluk ve çalilik alanlarda meydana gelen bu yanginlar tarimsal ve ormanlik alanlari da etkisi altina alabiliyor" bilgisine yer verildi.

Itfaiye ekipleri, özellikle piknik alanlari disinda bulunan bölgelerde piknik yapilmamasi, ayni zamanda bu alanlara yanici ve parlayici özelligi bulunan maddelerin atilmamasi konusunda duyarli olunmasi gerektigini belirterek, yanginlara erken müdahale etmek için de vatandaslarin, itfaiye hattini arayarak ekiplere haber vermesini istedi.

Öte yandan, Erzincan’da Yavuz Selim Mahallesinde arsada çikan yangin, trafo ve baz istasyonuna siçramadan söndürüldü. Çukurkuyu mahallesinde bulunan arazide çikan yangin da etrafta bulunan evlere siçramadan kontrol altina alinarak söndürüldü.
Kaynak: İHA