Çin, Covid-19 Sinir Kisitlamalarini 1 Yil Daha Uzatabilir

Wall Street Journal’in konuya asina kisilere dayandirdigi haberinde, Çin’in Covid-19 karsi uyguladigi sinir kisitlamalarini en az 1 yil daha uzatmayi planladigini öne sürdü.

Çin, Covid-19 Sinir Kisitlamalarini 1 Yil Daha Uzatabilir
Korona virüs salginin ortaya çiktigi Çin’de, salgina karsi uygulanan sinir kisitlamalarinin 1 yil daha uzatilacagi iddia edildi. Wall Street Journal’in konuya asina kisilere dayandirdigi haberinde, Çin’in Covid-19 karsi uyguladigi sinir kisitlamalarini virüsün yeni mutasyonlari nedeniyle en az 1 yil daha uzatmayi planladigini öne sürdü. Haberde, sinir kisitlamalari ile ilgili uzatma kararinin geçtigimiz Mayis ayinda yapilan kabine toplantisinda alindigi aktarildi.

Çin’in kisitlamalari uygulamaya devam etmesi halinde, vize vermeyi büyük ölçüde kisitlamasi ve Çin’e gelen yolculara 14 gün otel karantinasi uygulamaya devam etmesi bekleniyor. Çin’in yüksek asilama oranlarina sahip ve salgini kontrol altina ülkelere yönelik ise kisitlamalari gevsetecegi düsünülürken, esneklik saglanacak ülkeler arasinda ilk olarak Çin tarafindan gelistirilen asilari taniyan ülkelerin olacagi degerlendiriliyor.

ÇIN’DE 1 MILYARDAN FAZLA ASI DOZU UYGULANDI

Çin Ulusal Saglik Komisyonu tarafindan 20 Haziran’da yapilan açiklamada, ülke genelinde uygulanan Covid-19 asi dozu sayisinin 1 milyari geçtigi belirtilmis, dünyanin en fazla nüfusa sahip ülkesi Çin’in baskenti Pekin’de halkin yüzde 80’inin asilandigi aktarilmisti.

Öte yandan Çin’de salginin basindan bu yana 91 bin 629 vaka tespit edilirken, 4 bin 636 kisi hayatini kaybetti.

Kaynak: İHA