Baskan Ataç Dünya 5'Incisi Hasan Efe Ar'i Tebrik Etti

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, Uluslararasi Online STEM Olimpiyatlari’nda dünya 5’incisi olan 6’nci sinif ögrencisi Hasan Efe Ar’i tebrik etti.

Baskan Ataç Dünya 5'Incisi Hasan Efe Ar'i Tebrik Etti
Baskan Ataç farkli bilim dallarinda düzenlenen Uluslararasi Online STEM Olimpiyatlari’nda dünya 5’incisi olan 6’nci sinif ögrencisi Hasan Efe Ar ile makaminda bir araya geldi. Ziyarette basarili ögrenci Hasan Efe ve Ar ailesinin yani sira Çagfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin ve egitimciler katildi.

“Bu gururu Eskisehir’e getirdigim için mutluyum”

Baskan Ataç’a katildigi olimpiyatlar ve elde ettigi basari hakkinda bilgiler veren Hasan Efe Ar, “STEM Olimpiyatlari’nda finale kalarak 5’inci oldum. Türkçe, matematik ve fen bilimleri olmak üzere genel dalda olimpiyatlara katildim. Bu gururu Eskisehir’e getirdigim için mutluyum. Ortaokul ve liselerarasi olmak üzere uluslararasi düzeyde düzenlenen bir yarisma. Olimpiyatlara bu yil 50 ülkeden toplamda 3 bin 503 ögrenci katildi” diye konustu.

“Vatanina ve milletine hayirli bir evlat olmasini diliyoruz”

Anne Safiye Türkdogan Ar ve baba Süleyman Ar ise “Basarisindan dolayi çok mutlu, gururluyuz. Okulu ve ögretmenleri çok destek oldular. Bu basari ilkokuldan bu yana elde ettigi birikimlerin bir karsiligiydi. Gelecegi açik olsun, vatanina ve milletine hayirli bir evlat olmasini diliyoruz. Basarilarinin devamini diliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bu sadece Çagfen’in degil, Eskisehir’in basarisidir”

Çagfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin ise “Bu bizim için çok gurur verici bir basari. Sonuçta dünya 5’incisi olmak, Eskisehir’i temsil etmek demektir. O yüzden bu sadece Çagfen’in degil, Eskisehir’in basarisidir. Tüm ögrencilerimizden ve gelecegimizi yönlendirecek olan gençlerimizden, bu basariyi daha da ileriye tasimalarini bekliyoruz” seklinde konustu.

“Türkiye’nin Efe’lere ihtiyaci var”

Konuklarini agirlamaktan dolayi mutlulugunu ifade eden Baskan Ataç ise “Haberi duyunca, Efe’nin dünya 5’incisi olmasi ile çok heyecanlandim. Türkiye’nin Efe gibi gençlere ihtiyaci var. Türkiye’de egitimin kalitesi ortada ama bazi kurumlarimiz ile çita yükseliyor. Efe’yi ve ailesini, ögretmenlerini yürekten kutluyorum. Efe’nin yoluna basari ile devam edecegini düsünüyorum. Türkiye’nin Efe’lere ihtiyaci var” dedi.

Baskan Ataç ziyaret sonunda basarili ögrenciye Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’u armagan etti.
Kaynak: İHA