Ordu'da Cankurtaran Olmayan Plajlarda Denize Girilmesi Yasaklandi

Ordu Valisi Tuncay Sonel, suda bogulma vakalarini önlemek için gereken tedbirleri alacaklarini açikladi. Vali Sonel, cankurtaran hizmeti verilmeyen plajlar haricinde denize girilmesine izin verilmeyecegini söyledi.

Ordu'da Cankurtaran Olmayan Plajlarda Denize Girilmesi Yasaklandi
Suda bogulma olaylarinin önlenmesi için alinmasi gereken tedbirleri ve önlemleri belirlemek amaciyla Vali Tuncay Sonel’in baskanliginda toplanti gerçeklestirildi.

Toplantinin baslangicinda, Il Emniyet Müdürlügü adina Deniz Liman Sube Müdürü Baskomiser Yavuz Selim Yilmaz, Il Jandarma Komutanligi adina Asayis Sube Müdürü Binbasi Musa Ünal, Sahil Güvenlik Komutanligi adina TCSG 97. Bot Komutanliginda görevli Tegmen Mehmet Akif Sahin, Ordu Büyüksehir Belediyesi adina Itfaiye Daire Baskani Yusuf Çinkil tarafindan birer sunum yapilarak, yürüttükleri faaliyetler, verilen hizmetler, son yillarda ilimizde gerçeklesen suda bogulma istatistikleri ve alinmasi gereken önlemler konusunda Vali Tuncay Sonel’e ve toplantiya katilanlara bilgilendirmede bulundular.

Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Sahil Güvenlik Komutanligi ve Ordu Büyüksehir Belediyesi yetkililerinin yaptigi sunumlari ve bilgilendirmeleri dikkatlice dinleyen Vali Tuncay Sonel, yaz mevsiminin baslamasiyla birlikte serinlemek, balik tutmak veya piknik yapmak amaciyla kontrolsüz alanlarda denize, iç sulardaki derelere, irmaklara, göllere, göletlere girilmesine bagli olarak suda bogulma vakalari yasandigina dikkat çekti.

Bu durumun önüne geçmek için kurumlarin özel tedbir almasi gerektigini kaydeden Vali Sonel, “Ilimizin 118 km’lik sahili var. Buranin da 68 km’lik kismi kumsallardan olusuyor. Bu kumsallarin oldugu yerlerde Ordu Büyüksehir Belediyemizce belirlenen ve cankurtaran hizmeti verilen 18 adet plaj mevcut. Bu plajlarimiz son derece güvenli. Vatandaslarimizin can güvenlikleri için denize girmek için bu plajlari kullanmalarini istiyoruz. Ayrica, denize girmenin tehlikeli oldugu yerlere uyarici levhalar koyacagiz. Bu uyarici levhalarda güvenli plajlarin yerlerini gösterecek karekod okuyucular bulunacak. Bu kodlar sayesinde vatandaslarimiz cankurtaran bulunan güvenli plajlara yönlendirilecek” dedi.

Ordu Büyüksehir Belediyesinin cankurtaran hizmeti verdigi 18 plaj ve özel isletmelerin hizmet verdigi plajlar haricinde denize girilmesine izin verilmeyecegini kaydeden Vali Sonel, “Özel isletmeler de hizmet verdikleri plajlarda her türlü tedbiri alacaklar. Bu konuda emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerimiz sürekli kontrol ve denetimler yapacaklar. Suda bogulma olaylarinin önlenmesi için vatandaslarimiza yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimize de agirlik verecegiz” diye konustu.

Toplantiya katilan kurum yöneticileri de suda bogulma olaylarinin önlenmesi noktasinda alinmasi gereken tedbirler ve yapilmasi gereken çalismalar konusunda görüs, öneri ve taleplerini dile getirdiler.

Valilik Toplanti Salonunda yapilan toplantiya, Vali Yardimcisi Gökhan Ikitemur, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Fatsa Kaymakami Ömer Lütfi Yaran, Ünye Kaymakami Ümit Hüseyin Güney, Persembe Kaymakami Levent Yetgin, Gülyali Kaymakami Aydin Yanik, Il Jandarma Komutani Albay Gazi Demir, Il Emniyet Müdür Vekili Mehmet Hacihasanoglu, Ordu Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Coskun Alp, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Altinordu Belediye Baskan Yardimcisi Cihat Demiralp ve ilgili kurum müdürleri katildi.

Kaynak: İHA