Nemrut Krater Gölü Kampçilarin Ugrak Yeri Oldu

Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsaminda “Mükemmeliyet Ödülü"ne layik görülen Nemrut Krater Gölü kampçilarin ugrak yeri oldu.

Nemrut Krater Gölü Kampçilarin Ugrak Yeri Oldu
Bitlis’in Tatvan ilçe sinirlari içinde bulunan 2250 rakimli Nemrut Krater Gölü, essiz manzarasi, temiz havasi ve dogal güzellikleriyle Türkiye’nin birçok yerinden gelen kampçilari misafir ediyor. Kis aylarinda donan gölleri, yaz aylarinda ise sicak ve soguk gölleri, buz magarasi, buhar bacasi, farkli kus türleri ve ayilari ile ziyaretçilerin ilgisini çeken bölge, her mevsimde dogaseverleri agirliyor. Türkiye’nin çesitli illerinden kente gelen dogaseverler, yeni rota olarak belirledikleri Nemrut Krater Gölü’nde kamp kurarak essiz doganin tadini çikariyor. Bölgede yasamini sürdüren ayilarin da geceleri kampçilarin oldugu alanlara gelmesi kampçilar için ayri bir deneyim oldu.

Kampa gelen Ferhat Akkurt, Nemrut Krater Gölü’nde her hafta kamp yaparak doganin keyfini çikardigini belirterek, “Burasi görülmemis, kesfedilmemis birçok zenginligi olan bir yer. Nemrut, Dogu Anadolu Bölgesi’nde görülebilecek en güzel yerlerden birisidir. Insanlarin buraya gelmelerini bekliyoruz” dedi.

Akkurt, arkadas grubunda ögrenci, ögretmen ve saglikçilarin da bulundugunu belirterek, “Burada degisik bilgi aktarimi yapiyoruz. Degisik aktiviteler yapiyoruz. Önceleri tek tek geldigimiz bu yerlerde arkadaslarimizla tanisarak, artik gruplar halinde gelmeye basladik. Dogal yasamin içinde oldugumuzu biliyoruz. Örnegin bölgede yasayan ayilar gece boyunca bizi ziyarete gelerek etrafimizda dolandilar. Bu hayvanlar da artik insanlara zarar vermiyor. Gelip insanlarin biraktigi yiyecekleri yiyip daha sonra da dönüp gidiyorlar. Korkmuyoruz. Onlar buradayken bile rahatça uyuyabiliyoruz. Bu bile bizim için bir zenginliktir” ifadelerini kullandi.

Kampçilardan Ahmet Ataman ise 6 yildan beri Türkiye’nin degisik bölgelerinde kamp yaptigini belirterek, “Nemrut dogal güzelligi ile tam bir kamp merkezi. Dinlenmek, sehrin gürültüsünden uzaklasmak isteyen dogaseverleri buraya davet ediyoruz. Önceleri kampçilari bilmiyorduk ya da bizler birbirimizi tanimiyorduk. Sonrasinda birbirimizi tanidikça kampçilarimizin da sayisi her geçen gün artmaya basladi.

Diger bölgelerle karsilastirdigimizda burasinin dogasi ve zenginligi ile müthis bir yer oldugunu söyleyebiliriz. Dogasever herkesi burada kamp yapmaya davet ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA