Myanmar Askeri Yönetim Lideri, Rusya'ya Ziyarette Bulundu

Myanmar'da askeri darbeyle seçilmis hükümete el koyan askeri yönetim lideri General Min Aung Hlaing, Rusya'ya ziyarette bulundu.

Myanmar ordusunun yayin organlarindan MRTV televizyonunda yer alan haberde, General Hlaing'in Rusya'ya gitmek üzere dün baskent Nepido'dan özel uçakla hareket ettigi bildirildi.

Hlaing'in "Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu'nun daveti üzerine" Rusya'ya gittigi ve baskent Moskova'da yapilacak Uluslararasi Güvenlik Konferansina katilacagi kaydedildi.

Hlaing'in Rusya ziyaretinin, Birlesmis Milletlerin Myanmar'a silah ambargosu çagrisindan bir gün sonra gerçeklesmesi dikkat çekti.

Mayis ayinda Myanmar ordusundan üst düzey yetkililer, Moskova'da helikopter fuarina katilmisti.

- Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 8 Kasim 2020 seçimlerinde hile yapildigi iddialarinin ortaya atilmasi ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardindan 1 Subat'ta yönetime el koymustu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Disisleri Bakani Aung San Suu Cii basta olmak üzere pek çok yetkili ile iktidar partisi yöneticisini gözaltina almis ve bir yilligina olaganüstü hal ilan etmisti.

Myanmar ordusunun darbe karsiti protestocu ve isyanci gruplara silahli müdahalesi sonucu bugüne dek 872 kisi hayatini kaybetti, binlerce gösterici gözaltina alindi.

Ülkede genis katilimli gösteriler sürerken gözaltindaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargilanmalarina devam ediliyor.

Kaynak: AA