MESKI, Olasi Su Baskinlarina Karsi Çalismalarini Sürdürüyor

İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI), yogun yagislarda yasanabilecek su baskini sorunlarinin önüne geçecek çalisma yapiyor.

MESKI, Olasi Su Baskinlarina Karsi Çalismalarini Sürdürüyor
Kanal görüntüleme ve kombine araciyla yagmursuyu hatlarini görüntüleyen MESKI ekipleri, hat temizligini kisa sürede gerçeklestiriyor. Kanal görüntüleme ve kombine araciyla yapilan yagmursuyu temizlik islemi daha hizli, pratik ve etkili hale geliyor. Temizleme islemlerinde kullanilan su, yakit gibi ihtiyaçlarda da azalma meydana geliyor.

MESKI Mayis ayi Olagan Genel Kurulu’nun 2. birlesiminde çalismalari birer birer açiklayan İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, kollektör yapim islerinin görüntülerini paylasarak, “Görüyorsunuz sebekelerin içini, agaçlarin kökleri oralari tikamis, yagmur suyu rügarlardan girmeyince zannediyoruz ki artik o kaldirmiyor ya da bozulmus o hatlar, demode olmus. Oysa ki temizlik yapilmamis. Su anda anjiyo yapiyoruz biz. Nerede, ne var onlari tespit ediyoruz ve temizliklerini yapiyoruz. Gördügünüz gibi pislikler birikmis. Geçtigimiz yil Kültür Park, Babil, Hilton arasinda toplam 9 noktada denizle baglanti resmen kapanmisti. Yani ne yaparsaniz yapin, sistemi ne kadar temizlerseniz temizleyin agzi tikali, nihai noktaya erisemiyordu. Onlarin temizligini yaptik. Bu sene çok sükür zaten Akkent, Batikent’i de bitirmistik. Yine Vatan Caddesi’nde o bölgede de çalismayi bitirmistik. Bir damla su yagmurlarda caddelerde görmedik. Insallah İçel’in her noktasini bu duruma getirecegiz ama daha önceki kislarda gerçekten geceleri korkulu uyuyorduk, su taskini olacak mi diye" dedi.

Kanalizasyon ve yagmursuyu yapim islerinin önemine de vurgu yapan Seçer, "Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenisehir, burada temizleme isleri yapiyoruz. Ne yapiyoruz? 6 milyona yakin bir yatirim bu. Daha önceden düzenli temizlik yapilmamis, ne yagmur suyu hatlarinda ne kanalizasyon hatlarinda. Yüzde 95’i tikanmis hatlarimiz var. Zannediliyor ki artik orada o kapasite kaldirmiyor, yeni bir proje yapiliyor, asfalt kiriliyor, tekrar kazi yapiliyor, kanalizasyon döseniyor. Birçok is bir arada yapiliyor ve maliyetler tabi ki astari yüzünden pahali oluyor. Oysa ki orada ki sistem saglam tikanmis, rutin temizlikleri, bakimlari yapilmamis. Yillara sari bir sorunu artik çözüyoruz. Adeta anjiyo yapiyoruz. Bu çalismalari devam ettirecegiz. Bizi belki milyonlarca liralik bir yatirimdan kurtaracak. Bu konuyu önemsiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA