Kirikkale'de 'Gelecegine Sahip Çik, MKEK'e Sahip Çik' Mitingi

Kirikkale'de, Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) yapi ve statüsünün degistirilmesine yönelik hazirlanan kanun teklifini protesto etmek amaciyla "Gelecegine Sahip Çik, MKEK'e Sahip Çik" mitingi düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen mitinge, CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, bazi CHP'li milletvekilleri, Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Birol Aydin, bazi siyasi parti temsilcileri, MKEK çalisanlari ile vatandaslar katildi.

Grup Baskanvekili Özel, mitingde yaptigi konusmada, buraya bir mücadeleye omuz vermeye, bir kuruma, gelenege, kültüre, tarihe ve milli savunmanin bel kemigine, Kirikkale'nin her seyi MKEK'e sahip çikmaya geldiklerini söyledi.

Bilgi birikimiyle, emegiyle, kültürüyle, geçmisiyle Türkiye'nin gözbebegi MKEK'in özellestirilmesinin geçmiste tank palete, PTT'ye, Türk Telekom'a yapilan gibi bir milli varligi gözden çikarmak oldugunu ve bunu kabul etmediklerini dile getiren Özel, söyle konustu:

"Cumhuriyetin bakiyesi oldugu Osmanli'nin en önemli varliklarindan birisinin emanetine hiyanet etme noktasina gelmemeliler. Biz buna itiraz ediyoruz, buna izin vermeyecegiz. Bu teklifin içerisine 'sunu da koyun' demek MKEK'i gözden çikarmaktir. 5 günü 15 gün yapin demek, bir sehir degil, üç sehir seçelim demek, MKEK'in kanun teklifini kabul etmek yenilgiyi bastan kabul etmektir. Bunu yapmayin arkadaslar. Siz hayir derseniz, hiç kimse bu dayatmayi Kirikkale'ye kabul ettiremez. Bundan sonraki süreçte, her siyasi görüsten kardesimizi ve büyügümüzü, Kirikkale'nin gelecegine, fabrikadaki her görüsten isçiyi ekmek teknelerine sahip çikmaya bekliyoruz."

Genel Baskan Yardimcisi Agbaba da özellestirilmeye çalisilan MKEK'in, sadece çalisan isçilerin sorunu olmadigini, kapandigi takdirde Kirikkale'nin kapanacagini ve kapisina kilit vurulacagini savundu.

Herkesin MKEK'e sahip çikmasi gerektigini ifade eden Agbaba, sunlari kaydetti:

"Burada bütün Kirikkale halkinin bu meseleyi sahiplendigini görüyoruz. Siz ayakta durursaniz, boynunuzu egmezseniz, teslim olmazsaniz, diz çökmezseniz MKEK'e kimse dokunamaz. Cesaret bile edemezler. Yeter ki siz ayakta durun. MKEK'i savunmak, ekmeginizi savunmaktir. MKEK'i savunmak vatani savunmaktir. MKEK, Türkiye'nin savunma sanayi alanindaki en büyük 4. sirketi. Ona sahip çikmaliyiz. Bu meseleyi hep birlikte savunabilirsek bilin ki buraya dokunamazlar. Burada milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri var. MKEK, Türk Silahli Kuvvetlerinin bir unsurudur, parçasidir. Orada çalisanlar isçi degil, Mehmetçiktir. O nedenle oranin hukukunu savunmak hepimizin boynunun borcudur."

Kaynak: AA