Gelecegin Milli Sporcularini Yetistirecek Tesisin Temeli Atildi

Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde temeli atilan Tavsancil Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nda, gelecegin milli sporcularinin yetistirilmesi hedefleniyor.

Gelecegin Milli Sporcularini Yetistirecek Tesisin Temeli Atildi
Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir’in geçtigimiz eylül ayinda gerçeklestirdigi Ankara ziyaretinde Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ile yaptigi görüsme sonrasi protokolü imzalanan, 13 Mart tarihinde ihalesi gerçeklesen ve ilk kazmasi 21 Mart tarihinde vurulan Tavsancil Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nun temel atma töreni gerçeklestirildi.

Düzenlenen törene, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, Gebze Belediyeler Birligi ve Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, ilçe protokolü ve çok sayida kisi katildi.

Temel atma töreninde dualar edildi, kurban kesildi.

Temeli atilan proje kapsaminda bin 200 metre kare alan üzerine 315 metre karelik kapali havuz yapilacak. 20 araç kapasiteli açik otoparki ve sosyal alanlari olacak olan yari olimpik havuz, Güney Sokak üzerinde bulunan alan üzerine insa edilecek.

“Yaslilarimizi bile bu tesislerden istifade eden insanlar haline getirmemiz lazim”

Temel atma töreninde konusan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, gerçeklestirilen bu güzel hizmetin hayirli olmasi temennisinde bulunarak, “Kipir kipir, çaliskan, bu hizmetleri ilçemize temini için yogun gayreti olan Belediye Baskanimizi kalben tebrik ve tesekkür ediyorum. Hem merkezi hükümetimizin, Gençlik ve Spor Bakanligimizin, Il Müdürlügümüzün, hem Kocaeli Büyüksehir Belediyemizin hem de ilçe belediyemizin gayretleri ortada. Daha geçen sene burada Kocaeli Büyüksehir Belediyemizin yaptigi yari olimpik yüzme havuzunu birlikte açmistik. Ama geçen 1 yil pandemi dolayisiyla maalesef vatandaslar evlerden çikamadilar. Yeterince kullanamadik. Salih Gül Tesisleri’nde yine müdahalemiz devam ediyor, orada hizmetlerimiz yapiliyor. Birkaç gün evvel Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Kocaeli genelindeki tam 457 amatör spor kulübüne 3 milyon 200 bin liralik nakdi yardim desteginde bulundu, büyük bir tören tertip edildi. Bu tesisleri yapmak kadar gençlerimiz basta olmak üzere, kadinlarimizi hatta yaslilarimizi bu tesislerden istifade eden, spor yapan insanlar haline getirmemiz lazim. Hepimize bu görevler düsüyor” dedi.



“Kat ettigimiz her mesafe gelecegimiz için büyük önem tasiyor”

Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir ise, her alanda attiklari önemli adimlarin yaninda, gençler ile ilgili hususi bir gayret ortaya koyarak büyük hizmetleri gerçeklestirdiklerini dile getirdi. Baskan Sayir, “Biliyoruz ki attigimiz her adim, gerçeklestirdigimiz her yatirim, yaptigimiz her tesis, kat ettigimiz her mesafe gençligimiz, gelecegimiz için büyük önem tasiyor. Bunun farkinda olmak, çalismalarimizi yaparken motivasyonumuzu ve heyecanimizi kat kat arttiriyor. Bugün seçim beyannamemizdeki bir eseri halkimizin kazandirmanin gururunu yasiyoruz. Onun için heyecanliyiz, sevinçliyiz ve mutluyuz. Bizler de verdigimiz sözün geregi Dilovasi askiyla geldigimiz günden bu yana Ankara’nin yollarini, Bakanliklarin yollarini asindirdik. Allah’a hamdolsun hiç bos dönmedik” diye konustu.



“Dilovasi’na yaklasik 15 milyon gibi bir destek sagladilar”

Göreve geldikleri günden bu yana sadece Gençlik ve Spor Bakanligi’nin Dilovasi’na çok büyük katkilar sagladigini vurgulayan Sayir, “Bugün temelini attigimiz Tavsancil Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nun yapimi için yaklasik 4 milyon lira, Emre Toprak Kapali Hali Saha ve Spor Tesisleri için 2 milyon lira, Nihat Karatas Stadi’nin yenilenmesi için yaklasik 2 buçuk milyon lira, Gençlik Merkezi’nin yapimi için 1 buçuk milyon lira, 5 ayri noktaya yapilan Genç Kafe yapimi için yaklasik 1 milyon lira ve yaz aylarinda verilen portatif yüzme havuzu maliyetleriyle birlikte kisa zamanda Dilovasi’na yaklasik 15 milyon gibi bir destek sagladilar. 2022 yilinda hizmete almayi planladigimiz ve tamamlandiginda gençlerimize ve spora büyük katki saglayacak olan bu muhtesem tesis ilçemize simdiden hayirli, ugurlu olsun. Umut ediyorum ki yapilan bu yatirimlar ve hizmete alinan tesisler ile ilçemizde nice milli sporcular yetisecek. Insallah Dilovasi’nin bundan böyle sporla yükselen bir sehir olarak yurt genelinde de büyük ses getirecegine inaniyorum” seklinde konustu.



Kocaeli için büyük bir deger ifade ediyor”

Gebze Belediyeler Birligi ve Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz de, ”Allah kazasiz belasiz bir sekilde bu yatirimi tamamlamayi ve nihayetinde de gelecegimiz olan, istikbalimiz olan gençlere faydali olacak sekilde hizmete sokmayi nasip eder insallah. Bu tesisin bugünkü asamaya gelmesinde emegi, gayreti olan degerli Belediye Baskani Hamza Sayir, Ankara’yi su yolu yapti. O anlamda sadece Gençlik ve Spor Bakanligindan saglamis oldugu yatirimlar bile Türkiye ortalamasina vuruldugunda Kocaeli için büyük bir deger ifade ediyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA