(Özel) Afyonkarahisar'da Asi Kuyrugu Havadan Görüntülendi

Afyonkarahisar’da birçok yas ve meslek gruplarinin Covid-19 asi takvimine alinmasiyla birlikte asilama orani rekor seviyeye ulasti. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bahçesinde olusan metrelerce asi kuyrugu havadan drone ile görüntülendi.

(Özel) Afyonkarahisar'da Asi Kuyrugu Havadan Görüntülendi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin birçok grubun asi takvimine alindigini duyurmasinin ardindan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Devlet Hastanesi’nde uzun kuyruklar olustu. Asi yaptirmaya gelen vatandaslara 40 poliklinikte 40 personel hizmet verirken, vatandaslarin asiya olan ilgisi sevindirdi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Bashekimi Mehmet Duran, insanlarin asiya olan ilgisinden son derece memnun olduklarini belirterek, “Gerçekten bu asi kuyrugundan ziyade insanlarin talebi olarak degerlendiriyorum. Asi kuyrugu korona virüsten kurtulmamiz babinda kesinlikle sevindirici bir sey. Aslinda güzel bir sey. Demek ki insanlar asiya inaniyor, asinin faydali olacagini kabul ediyor ve bunun için bir talep var. Her yerden insanlar hizli bir sekilde buraya geliyor” diye konustu.



“Gelecek için, mutlu olmamiz için bu asi sart”

Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde çalisan ve asisini yaptirmaya gelen Mehmet Çakiroglu isimli bir vatandas ise “Asimi yaptirmaya geldim. Allah devletimize zeval vermesin. Biraz yogunluk var, sira çok. Bekledik 2 saat, 3 saat. Devletimizin dedigini yaptik asimizi yaptirdik. Ikinci doza da gelecegiz. Herkesin de bu asiyi olmasini ve saglikli yasamasini isteriz” dedi.

Herkesin gelecegi için bu asiyi yaptirmasi gerektigini belirten baska bir vatandas Hüseyin Karaca ise su ifadelere yer verdi:

“Saglik açsindan insanlarin rahatlamasi için bu asiyi yaptirmamiz gerekiyor. Kimse sakinmasin, çekinmesin. Kesinlikle halk arasinda konusuldugu gibi öyle degisik saglik problemleri olusturabilen bir asi degil. Gelecek için, mutlu olmamiz için bu asi sart. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin de gayet iyi programi var. Insanlarimiz gelsin güvenle asisini olsun. Vatandaslarimiz ilgi gösteriyor ve göstermesi de normaldir. Bir yogunluk var ama çalisanlar cansiperane çalisiyorlar.”

“Bu asidan sonra turizm sektörü insallah iyi olacak”

Turizm sektöründe çalisan ve bu asiyla birlikte çalistigi sektörün açilmasini beklediklerini ifade eden Mustafa Gökmen ise, “Insanlarin böyle ilgi göstermesinden biz mutluyuz. Sektörümüz 1,5 senedir cansiz, hareketsiz. Bu asilama sonrasinda insallah daha iyi olacagini, sektörün açilacagini ve piyasaya can gelecegini düsünüyoruz” diye konustu.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bahçesinde asi kuyrugu havadan drone ile görüntülenirken, kuyruktaki vatandaslar 6’sar guruplar halinde içeriye alinarak asilari yapildi.
Kaynak: İHA