Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, AK Parti Burdur Il Baskanliginda Konustu Açiklamasi

'Akla ziyan haberlerle ortaligi karistirmaya çalisiyorlar. Bütün engellemelere ragmen Türkiye'mizi dört basi mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmuyoruz. Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal Istanbul'u yalnizca ülkemize degil, dünyaya kazandiracagiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Akla ziyan haberlerle ortaligi karistirmaya çalisiyorlar. Bütün engellemelere ragmen Türkiye'mizi dört basi mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmuyoruz. Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal Istanbul'u yalnizca ülkemize degil, dünyaya kazandiracagiz." dedi.

Bakan Karaismailoglu, Burdur Valiligini ziyaret etti. Seref defterini imzalayan Karaismailoglu, Vali Ali Arslantas ile bir süre görüstü.

Ardindan AK Parti Burdur Il Baskanligina geçen Karaismailoglu, burada yaptigi konusmada, inanç ve medeniyet cografyasinda var olabilmenin temel sartinin milli iradeye sahip çikmak oldugunu söyledi.

Bu topraklara milletin birligi ve dirligiyle sahip çiktiklarini belirten Karaismailoglu, Kurtulus Savasi'ni animsatarak düsman isgaline caniyla kaniyla karsi duran Efeler ve Yörükler torunu Burdurlularin yapilan zalimlikleri, haksizliklari iyi bildigini ifade etti.

Karaismailoglu, bugün de vatanin bütünlügüyle ugrasilmaya baska yollardan devam edildigini dile getirerek, yurt içinde ve disinda yapilan operasyonlarla ülkenin istikrarinin bozulmaya çalisildigini vurguladi.

- "Tas üstüne tas koymayanlarin ettikleri bos laflar sizi aldatmasin"

Bakan Karaismailoglu, yalan haberlerle, çarpitmayla, sistemli saldirilarla milli iradenin etki altina alinmaya çalisildigini belirterek, "Tas üstüne tas koymayanlarin ettikleri bos laflar sizi aldatmasin. Yapilan her yol, baraj, okul, hastane, köprü, fabrika ülkeyi gelecege tasiyacak adimlardir." diye konustu.

Yapilmasi planlanan her yatirima engel olunmaya çalisildigini söyleyen Karaismailoglu, bakanliginin hayata geçirdigi hemen hemen her projede bu durumla karsi karsiya kaldiklarini ifade etti.

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, otoyollar, Istanbul Yeni Havalimani, Kanal Istanbul, hepsine karsilar." diyen Bakan Karaismailoglu, projelere karsi çikan ayni zihniyetin Fatih Sultan Mehmet ve Bogaziçi Köprüleri de yapilirken de is basinda oldugunu dile getirdi.

Karaismailoglu, dönemin muhalefet milletvekillerinden birinin "Bogaziçi Köprüsü bir lüks ve gösteris yatirimidir." dedigini, köprünün felakete yol açacaginin bile iddia edildigini aktardi.

- "Kanal Istanbul'u yalnizca ülkemize degil, dünyaya kazandiracagiz"

Kanal Istanbul'un da hedef alindigini belirten Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Akla ziyan haberlerle ortaligi karistirmaya çalisiyorlar. Bütün engellemelere ragmen Türkiye'mizi dört basi mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmuyoruz. Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal Istanbul'u yalnizca ülkemize degil, dünyaya kazandiracagiz. 2003 yili öncesi mevcut 6 bin 101 kilometre uzunlugundaki bölünmüs yol agimizi 28 bin 219 kilometreye çikardik. PTT araciligiyla hayata geçirdigimiz yerli ve milli elektrikli 'scooter'larimizi milletimizin hizmetine sunup, öyle geldik."

Milletin kendilerine sorumluluk verdigini söyleyen Karaismailoglu, "Bu sorumlulugun hakkini da teslim etmek, bu ülkeyi gelecege tasimak zorundayiz. O nedenle, sizlerin degerli katkilariyla mücadelenin çitasini sürekli yükselterek yolumuza devam edecegiz." dedi.

Bakan Karaismailoglu, daha sonra MHP Burdur Il Baskanligini ziyaret etti.

Kaynak: AA