Noterde Sahte Kimlikle 380 Bin Liralik Dolandiricilik

Bilecik 1. Noterliginde sahte kimlikle satis vekâleti vermek sureti ile 380 bin liralik dolandiricilik yapilmasi üzerine baslatilan operasyonda 5 süpheli 250 saatlik güvenlik kamerasi görüntüleri incelemesi sonucu Bursa ve Ankara’da yakalandi, 2’si tutuklandi.

Noterde Sahte Kimlikle 380 Bin Liralik Dolandiricilik
Alinan bilgilere göre, S.I. isimli sahsin, Bilecik 1. Noterliginde sahte kimlikle satis vekâleti vermek sureti ile 380 bin liralik dolandirilmasi üzerine Asayis Sube Müdürlügü ve Hirsizlik Büro Amirligince çalisma baslatildi. Çevrede yapilan 250 saatlik güvenlik kamera görüntüleri incelemesi sonucunda olayin süphelileri H.T., S.M. ve F.M. isimli 3 sahsin kimlik bilgileri tespit etti. Savcilik talimatiyla Bursa Osmangazi ve Gemlik ilçesinde Bursa Asayis Sube Ekipleri ile müsterek ev aramasi yapilarak sahislar yakalanmistir. Süpheli sahislarla yapilan mülakat ve yapilan arastirmalar neticesinde diger süphelilerin E.G., N.Ü. ve E.B.Ü. isimli sahislar oldugu tespit edildi. E.G. isimli süpheli Bursa’da, E.B.Ü. isimli süpheli ise Ankara’da yakalanarak, 5 sahis da gerekli is ve islemler için Bilecik’e getirildi.

Süphelilerin ikametlerinde ve araçlarinda yapilan aramalarda, 24 adet senet, 2 adet sahte nüfus cüzdani, 1 adet sahte sürücü belgesi, 6 adet kullanima hazir GSM hatti, 8 adet telefon,74 adet tabanca fisegi, 1 adet bilezik, 2 bin 250 TL nakit para, 1 adet flash bellek, 2 adet tapu belgesi 2 adet vekâletname ele geçirildi.

Süpheliler Bilecik Il Emniyet Müdürlügünden sorgularinin ardindan Bilecik Adliye Sarayina sev edildi. S.M. ve E.B.Ü. isimli süpheliler adli kontrol sarti ile serbest birakilirken, H.T., F.M. ve E.G. çikarildiklari mahkemece tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumuna gönderildi.
Kaynak: İHA