Bati Karadeniz'in En Büyük Plaji Açildi

Zonguldak’in Eregli ilçe Belediyesi tarafindan isletilen Sevgi, Baris Plaji ve Dostluk Mesire Alani’nda Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’in katilimiyla sezon açilisi yapildi. Bati Karadeniz’in en büyük plaji olma özelligini içinde barindiran plajda bu yil 1 milyon kisinin agirlanmasi hedefleniyor.

Bati Karadeniz'in En Büyük Plaji Açildi
Kdz. Eregli Belediyesi’nin her yil gelistirerek halkin hizmetine sundugu Sevgi, Baris Plaji ve Dostluk Mesire Alani’nda sezon açildi. Açilisa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Ismail Çorumluoglu, Garnizon Komutani Tugamiral Taner Gün, Belediye Baskani Halil Posbiyik ve esi Neriman Posbiyik, Il Emniyet Müdürü Metin Turanli, ilçe protokolü ve davetliler katildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz açilista yaptigi konusmada Eregli Plaji’nin güvenli oldugunu ve turizme önemli katkilari olacagini belirtti.

Tutulmaz açiklamasinda, “Kdz. Eregli’mizin, güzel bir turizm mekaninin hizmete açilisi dolayisiyla beraberiz. Hayirli ugurlu olsun. Turizme önemli katkilar saglayacaktir. Az önce belediye baskanimizin tariflerini halkimiza ulastirmak istiyoruz. Burasi güvenli bir yerdir. Güvenli olmasini devam ettirmek için de belediye bu davetini devam ettirmelidir. Yani eylemleriyle devam ettirmelidir. Hayirli ugurlu olsun. Baskanimiza da tesekkür ediyoruz” dedi.



"Burasi Bati Karadeniz’in en güzel plajlarindan biri"

Sezon açilisini yapmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Baskan Posbiyik, törende yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Burasi Bati Karadeniz’in en güzel plajlarindan birisi Sadece Eregli halkina degil, bölge halkina, hatta Türkiye’nin dört bir kösesinden, Avrupa’dan gelecek misafirlerimize kaliteli hizmet verebilecegimiz, halkimizin güvenle, uygar bir ortamda yüzebilecegi, dinlenebilecegi, kaliteli hizmet alabilecegi bir sahil.

44 dönüme kurulu bu plajlar bölgesinde egitimli personelimiz sevgiyle hizmet veriyor. Bu yil cankurtaran sayimizi 23’e çikardik. 3 Zodyak bot ve 2 Jetski ile plajlarimizi daha güvenli hale getirdik. Bütün çalisanlara basarilar diliyorum. Aqua park için ihale süreçleri tamamlandi, çalismalar son hizla devam ediyor. Sezon ortasinda yüzme havuzu ve aqua park da hizmete girecek. Engelli asansörümüz ve engelli alanimiz halkimiza hizmet vermeye devam edecek."

Açilisin ardindan Baskan Posbiyik, plajlar bölgesini Vali Tutulmaz’a gezdirdi, yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA