Çorum'da Uzun Süreli Araç Parklari KGYS Ile Önlenecek

Çorum'da Il Trafik Komisyonunca araç parkina süre kisitlamasi getirilen Gazi ve Inönü caddelerinde uzun süre park halinde oldugu tespit edilen araçlar Kent Güvenligi Yönetim Sistemi'ne (KGYS) bagli güvenlik kameralarindan tespit edilerek cezai islem uygulanacak.

Yaklasik 300 bin nüfuslu kent merkezinde ana arterlerde trafik sorununu çözmek amaciyla Il Trafik Kurulunca Gazi Caddesi Valilik Kavsagi ile Inönü Caddesi Abide Kavsagi arasinda kalan yaklasik 1700 metrelik yolun her iki seridinde araçlarin flasörlerini yakmak suretiyle en fazla 10 dakika park edebilmesine izin verilmesi kararlastirildi.

Kararin ardindan Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, karar hakkinda 10 gün boyunca denetimler yaparak sürücüleri bilgilendirdi.

Ekipler, bugünden itibaren 10 dakikadan fazla park eden araçlari KGYS kameralarindan tespit ederek 132 lira cezai islem uygulamaya basladi.

Trafik Denetleme Sube Müdürü Bünyamin Demir, Gazi Caddesi'nde ekiplerle birlikte denetim yapti.

Demir, gazetecilere, uygulamanin ilk gününde Gazi ve Inönü caddelerinde 118 sürücüye cezai islem uygulandigini söyledi.

Gazi ve Inönü caddelerine gün boyu uzun sürekli park eden araçlarin hem trafigi sikistirdigini, hem de esnafi magdur ettigini belirten Demir, yogun parklanmalarin ayrica olumsuz bir görüntü olusturdugunu vurguladi.

Denetimlerin yaya personel tarafindan degil, KGYS kameralari araciligiyla yapilacagina dikkat çeken Demir, "Artik caddedeki personelden ziyade KGYS'deki personelimiz park eden aracin fotografini çekiyor, saatini yaziyor. Vatandasi magdur etmemek için 20 dakikaya kadar bekliyoruz. Yirmi dakika sonra araç ayni yerde park halindeyse, esnafimizi magdur ediyorsa, Gazi ve Inönü caddelerini kullanmak isteyen diger vatandaslari magdur ediyorsa park cezasi uygulaniyor. Bugün uygulamanin ilk gününde 118 araca park cezasi yazildi." dedi.

Kaynak: AA