Baskan Gürkan, Vatandaslarla Bir Araya Geldi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Akçadag ilçesi Yukariörükçü Mahallesini ziyaret etti. Baskan Gürkan, Yukariörükçü mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya gelerek Akçadag’a yapilan ve yapilacak olan hizmetlerle ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Baskan Gürkan, Vatandaslarla Bir Araya Geldi
Malatya genelinde yapilan yatirim ve hizmetleri inceleyen Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, çalismalarin yapildigi yerlerde mahalle sakinlerini de ziyaret ediyor. Bu kapsamda Akçadag ilçesi Yukariörükçü Mahallesi’nde vatandaslar ve muhtarlarla bir araya gelen Baskan Gürkan, hizmetlerde hep birlikte gayret ederek, çaba göstererek Malatya’yi mazisine layik istikbale hazirlayacaklarini söyledi.



Baskan Gürkan’in ziyaretinde açiklamalarda bulunan Yukariörükçü Mahallesi Muhtari Necmettin Korkmaz, “Selahattin Gürkan Baskanimiz yogun olmalarina ragmen mahallemizi ziyaret etti ve bizlerle bir araya geldi. Kendilerine tesekkür ederiz. Önceki dönemlerde mahallemiz hizmetlerden faydalanamadi. Baskanimizin sayesinde iki yillik süre içerisinde 10 bin metre içme suyu sebekesi, 10 kilometre stabilize yol, sulama suyumuz için sondaj çalismasi ve 7 bin metre sulama suyu çalismasi yapildi. Insallah yakin zamanda da asfalt çalismamiz baslayacak. Yapilan hizmetlerden dolayi Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyoruz” dedi.



Keklikpinar Mahallesi Muhtari Yusuf Topal ise, “Yapilan hizmetlerden dolayi tesekkür ediyoruz. Bizlere 450 metre dik olan bir mesafeden su getirerek mahallelimizin hizmetine sunan MASKI Genel Müdürümüz ve personeline de tesekkür ediyoruz. Biz önceden tozlu yollara raziydik ancak simdi asfalt yollarda herhangi bir sikinti yasamadan yolculuk yapiyoruz” seklinde konustu.

Asagiörükçü Mahallesi Muhtari Bekir Kinik ve Kadiibrahim Mahallesi Muhtari Bekir Akça da yapilan çalismalardan dolayi Baskan Gürkan ve ekibine tesekkür ettiler.

Görevlerinin insanlara hizmet oldugunu ve hizmet ettiklerinde mutlu olduklarini ifade eden Baskan Gürkan ise, “Insanimizin yüzü gülüyor. Esasin da 20. yüzyilin isleri olan asfalt isleri 21. yüzyila sarkitilmis. Insallah bu yil sonunda Büyüksehir Belediyesine ait hiçbir yol asfaltsiz olmayacak. Geçen yil yüzde 80 asfalt çalismamizi bitirmistik. Kalan yüzde 20’lik kismini da bu sene bitiriyoruz. Kalan zamanlarimizda ilçe belediyelerimize de ait olsa ara yollari da asfaltliyoruz. Ayrica MASKI bölgenin sulama suyu, içme suyu, atik sular ve kanalizasyonuyla ilgili yogun çalismalar yapiyor. Çevre ile ilgili kati atik aktarma istasyonlariyla ilgili yogun çalisma

içerisindeyiz ki Akçadag’in suanda kati atik aktarma istasyonu mevcut. Ayrica Akçadag ilçemizde atik sularin akarsulara karismamasi noktasinda aritma tesisi yapilmasi için ihale sürecini baslattik. Çünkü 12 ilçemizin hepsine aritma tesisi yapacagimizi ifade etmistik. Bu tesislerimizin de büyük bir kisminin ihalesini yaptik. Ben hemserilerimizin bizlere göstermis olduklari yakin ilgili ve alakadan dolayi, sahada çalisan arkadaslarimiza göstermis olduklari ilgi ve alakalarindan dolayi hemserilerime tesekkür ediyorum. Insallah bundan sonraki hizmetlerde hep birlikte el ele verecegiz, gayret edecegiz ve çaba gösterecegiz. Gerek ilçe belediyelerimiz, ilçedeki siyasi parti baskanlarimiz, STK’lar, muhtarlar, kanaat önderlerimiz ve yerel önderlerimizle el ele verecegiz ve Malatya’mizi mazisine layik istikbale hazirlayacagiz. Çalismalarimizda bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayin Cumhurbaskanimiza ve hükümetimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA