Kiymet Teyze 7 Yil Sonra Gelen Zaferin Mutlulugunu Yasiyor

Edirne’de 7 yil önce imara açilan oyun alani yerine insaat yapilmasini engellemek için kepçenin önüne oturup, yikimi engelleyen 82 yasindaki Kiymet Peker, sonuç veren eylemi sonrasi duygularini anlatti.

Kiymet Teyze 7 Yil Sonra Gelen Zaferin Mutlulugunu Yasiyor
Edirne’de 2014 yilinda 1’inci Murat Mahallesi’nde çocuklarin oyun alani olarak kullanilan yesil alanin, imara açilmasiyla bölgeye gelen görevliler kepçelerle insaat baslatilmasi için yikim çalismasi yapmak istedi. Görevlilerin faaliyetini görüp yesil alana inen mahalle sakinlerinden Kiymet Peker de sandalyesiyle kepçenin önüne oturarak, çalismasini engelledi. Peker’in baslattigi eylem, kisa sürede mahallelinin de destegini gördü. Bölgedeki görevlilerin kepçeleri çekmesiyle sonuçlanan olayda, daha sonraki süreçte Idare Mahkemesi Belediye Meclisi’nin aldigi imar kararini bozdu. 7 yil sonra zaferle sonuçlanan Kiymet Peker’in eylemi, büyük sevinçle karsilandi. Peker, o anlari anlatirken duygulandi.

“Herkes çok mutlu”

Peker, açiklamasinda, “Buradan geçerken Süleyman Bey bana dedi ki burada bir kalabalik var. Parka gittim, orada kalabaligi gördüm. Kepçeyi gördüm, baktim. Kepçenin mahallemizdeki parki yikmak için geldigini duydum. Bu park bize kismetmis yine döndü, dolasti park olarak kalacak. Insallah bu parkta yaslilarimiz oturacak. Bank istedim, çocuklara da salincak istedim. Ama bir de düsünüyorum ki Edirne’nin buna durumu var mi acaba bu parki yapabilecekler mi çünkü çok kötü zamandayiz. Ondan sonra bana dediler bu park çok güzel olacak. Benim ismimin parka verilecegini duydugumda ilk basta istemedim. Çünkü dedim ki benim bir ayagim çukurda artik buradan öteye gidemiyorum. Ama beni dinlemediler. Sonra peki dedim, ismimin parka verilmesini kabul ettim. Parkin yikilmasini kimse istemedi ama mal sahibi buraya imar yapmak istediginden dolayi çok mücadele verdik. Mal sahibine dedim ki bu park olmasa biz nerede nefes alacagiz. Bir deprem olsa nereye gidecegiz. Çünkü yer yok. Kimsede bahçe yok. Bu bölgede tek bahçe olarak burasi var. Olmadi Ankara’ya kadar gittik. Ama siz niye çikariyorsunuz. Bu yer çocuklara hediye olmus, herkes bu park yikilacagi için üzülüyordu. Burada dinleniyorduk, hava aliyorduk diyorlardi. Bu parkta insallah komsularin çocuklari bütün mahalleli bu parkta yaslisiyla beraber oturur insallah” dedi.



“Annemle gurur duyuyoruz”

Kiymet Peker’in kizi Füsun Yalçinkaya, geçmiste yasananlarin kendiliginden gelistigini belirterek, “Özellikle annemi kepçenin önünde oturtmak gibi bir fikrimiz asla yoktu. Yani annem kardesine giderken bir anda kepçenin önüne gelmis oldu ve oradaki eyleme katilmis oldu. Bende o zaman evimden kuaföre gitmek için çikmistim. Yani o kadar dogaçlama bir olay ki o kadar Allah rizasi için oldu ki bu park yani bir senaryoyu bu sekilde yazsaniz bile bu kadar mümkün olmaz. Bu bizim Rabbimizin isi, bunu bu sekilde kararlastirmis. Gerçekten bunun için çok mutlu olduk. Annemle gurur duyduk. Bu park bize annemizin hediyesi sadece bana degil evlatlarima, torunlarima, esime, aileme, arkadaslarima herkese annemin güzel bir hediyesi oldu. O kadar mutluyum ki anlatamam. Evimin önü kapanmayacak ve çok güzel bir park haline getirilecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA