Bergama'nin UNESCO Dünya Mirasi Listesi'ne Girisinin 7. Yil Dönümü Için 'Uçurtma Festivali' Düzenlenecek

Bergama’da, kentin UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne girisinin yedinci yil dönümü nedeniyle "Insanliga Miras, Çocuklara Emanet Bergama" temasiyla uçurtma festivali düzenlenecek.

Akropol, Asklepion ve Kizil Avlu’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsaminda sinirli sayida çocuk ve velinin katilimiyla pazar günü gerçeklestirilecek festivalle ilgili açiklama yapan Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, yarinin büyügü olarak Bergama’ya sahip çikacak olan çocuklarda kültürel ve tarihi bilincin artirilmasi hedefiyle "Uçurtma Festivali"nin ilkinin bu yil yapilacagini belirtti.

Kuruldugu ilk günden bugüne kesintisiz yasamin ve yerlesimin sürdügü Bergama’yi el üstünde tutmaya ve tanitmaya devam edeceklerini bildiren Kostu, "Çocuklarimiz Bergama’mizdan uçurtmalari ile diger UNESCO Dünya Miras Alanlari’ndaki akranlarina sevgilerini gönderecek." ifadelerini kullandi.

Bergama Alan Baskani Emre Ataberk ise Bergama’nin essiz degere sahip tarihi ve ören yerlerinden diger UNESCO Dünya Mirasi Alanlari’na uçurtmalarla selam gönderilecegini söyledi.

Festival, Bergama Alan Baskanligi öncülügünde Bergama Belediyesi, Bergama Kaymakamligi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Alman Arkeoloji Enstitüsü Pergamon Kazi Baskanligi, Mimar Sinan Sanatlar Üniversitesi, Bergama Ticaret Odasi, Bergama Müze Müdürlügü ile vakif ve sivil toplum kuruluslarinin is birligiyle düzenlenecek.

Kaynak: AA