SCÜ'de Hedef 2 Yil Sonra 4 Bin Yabanci Ögrenciyi Misafir Etmek

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, üniversitede egitim gören yabanci ögrencilerle bir araya geldi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, SCÜ'de egitim alan yabanci ögrenciler Türkçe Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbas ile Uluslararasi Ögrenci Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Yildirim öncülügünde Rektör Prof. Dr. Alim Yildiz ile bulustu.

Göreve geldigi yildan itibaren üniversitedeki yabanci ögrenci sayisini arttirmak için çalismalara basladiklarini aktaran Yildiz, "Bu çalismalar neticesinde su anda 1500’e yakin misafir ögrencimiz var. Ayni zamanda bu ögrencilerimizin birçogu TÖMER’de egitim görüyor. Bir kismi kendi ülkelerinde çevirim içi olarak egitim alirken bir kismi da Sivas’ta bulunuyor. Türkçeyi ögreniyorlar ve gelecekte de insallah ilgili bölümlerde okumaya baslayacaklar." ifadelerini kullandi.

Yildiz, üniversitedeki misafir ögrenci sayisini 2 yil sonra 4 bine çikarmak istediklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ögrencilerimizin daha iyi Türkçe ögrenmeleri ve daha iyi egitim almalari için ugrasiyoruz. TÖMER’deki arkadaslarimiza ben tesekkür ediyorum. Misafir ögrencilerimizin egitimlerini aldiktan sonra ülkelerinde iyi konumda iyi islerde çalisacagini düsünüyorum ve onlara basarilar diliyorum."

Kaynak: AA