Zeugma-Rumkale Hatti Için Önemli Ziyaret

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Nizip Belediye Baskani Mehmet Sari ve beraberinde bulunan is insanlari ile Zeugma Antik Kenti ile Rumkale arasinda kalan, Firat Havzasi’nda bulunan tarihi köyleri ve alanlari gezerek, turizme kazandirilmasi adina yapilacak çalismalari degerlendirdi.

Zeugma-Rumkale Hatti Için Önemli Ziyaret
Gazi sehrin, kültürünü, tarihini, dogal güzelliklerini, cografyasini Türkiye’ye ve dünyaya tanitarak turizme kazandirilmasi amaciyla çalismalar yürüten Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Zeugma Antik Kenti ile Rumkale hatti arasinda önemli bir gezi gerçeklestirdi. Iki tarihi noktanin arasinda kalan ve Firat Havzasi boyunca birçok mekan, dogal güzellik ve köy barindiran hattin turizme kazandirilmasi ve yeni yapilacak projelerin yerinde görülerek istisare edilmesi adina Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Nizip Belediye Baskani Mehmet Sari ile ziyaret etti.

Beraberindeki Gaziantepli is insanlari ile birlikte protokol, Zeugma Antik Kenti’nin girisinde bulunan Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan Zeugma Karsilama Merkezi, Asagi Çardak Köyü, Kizilin Magaralari, tarihi Gümüsgün, eski Kamisli, Korucak, Erenköy ile Balli köylerinde ve Rumkale’de incelemelerde bulundu.

“Yapilacak çalismalarla bölge torunlarimiza çok daha güzel bir sekilde geçecek”

Programin sonunda açiklamada bulunan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Rumkale ve Zeugma hattinin dünyanin en eski yerlesim yerinin merkezinde oldugunu belirterek, “DünFyanin medeniyetinin, cografyasinin tasiyicilari, köprüsüyüz. Geçmisten aldigimiz ilham ve büyük bir güç, kültürel hazine var. Bugün ekibimizle beraber, valimiz, vekilimiz ile yaptigimiz gezide bunu nasil gelecege tasiyacagiz, burayi sürdürülebilir kalkinmanin nasil bir parçasi yapacagiz bunu belirleyecegiz. Torunlarimiza çok daha güzel bir sekilde geçecek sekilde çalismalar yapacagiz. ‘Kültürü ile Yükselen Gaziantep’, ‘Kültürel Turizmi ile Yükselen Gaziantep’ için yapacak çok isimiz var. Yola çikarken hiçbir sey eskisi gibi olmayacak dedik. Simdi uzaklarda aramayin ‘Dört Mevsim Gaziantep’ dedik milyonlarca insan geldi. Cam terasimiz bitmek üzere, yeni karsilama merkezimiz var. Artik ‘Agzimizin Tadi Geri Geldi’ diyor herkesi Gaziantep’e bekliyoruz” diye konustu.



“Incelemeler bölgede yapilacaklar için verimli geçti”

Yapilan gezinin önem arz ettigini söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül ise, “Zeugma’dan Rumkale’ye kadar olan alanlari gezdik. Burada özellikle bisiklet yollari basta olmak üzere belli yerlerde merkez yapilmasi, restorasyona girecek yerler, tanitimlar, eksikliklerin tamamlanmasi adina verimli bir çalisma oldu. Rumkale’de de Büyüksehir Belediyesi ile beraber çalismalar yapildi. Rumkale’de iskeleler bitti, restorasyon programlari bitmek üzere. Cam teras iki ay içinde tamamlanacak. Piknik alanlari ile otobüs ve araç park alanlari yapildi. Su sporlari merkezimizi de tamamlayinca eksik hiçbir sey kalmayacak Rumkale’de” dedi.



“Hedefimiz Gaziantep’in birçok alanda oldugu gibi turizmde de yükselen bir deger olmasi”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise konusmasinda Gaziantep’in çok büyük bir turizm hazinesi oldugunun altini çizerek, “Biz bu degerleri daha da ileri tasimak ve Gaziantep’in gelinip, gezilip, görünmesi açisindan yeni alanlar olusturmak ve turizm alaninda kabiliyetimizi yükseltmek istiyoruz. Sabahtan baslayarak gün boyu devam eden Firat Havzasi gezimizi yaptik. Buralarda yapilacak, bölgeyi tanitacagimiz çok sey var. Gazi sehirdeki turizm degerlerini dünyaya gösterecegimiz çok önemli alanlar var ve bunlarin tespitini yaptik. Önümüzdeki günlerde bir proje ve program içerisinde bunlari birer birer turizme kazandiracagiz. Hedefimiz Gaziantep’in tipki gastronomide, sanayide, sporda, tarimda oldugu gibi turizmde de yükselen bir deger olmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bu projelerde kazanan Nizip, Gaziantep ve Türkiye olacak”

Ziyaret edilen bölgede suyun, tarihin ve dogal güzelliklerin bir arada bulusmus oldugunu aktaran Nizip Belediye Baskani Mehmet Sari da, “Zeugma Karsilama Merkezi’nden baslayarak Rumkale’ye kadar aks üzerinde tarihi köyleri ziyaret ettik. Hep beraber gördük ki Gaziantep ve Türkiye turizmine kazandiracagimiz çok degerli mekanlar var. Ziyaretlerde önümüzdeki süreçte ne neler yapilir bu konulari yerinde gördük. Heyecanimiza yeni bir heyecan katti. Su anda Rumkale’nin oldugu yerdeyiz. Birçok yatirim yapildi buraya. Gaziantep ve Nizip, turizmden istenilen payi alacak. Bu projelerde kazanan Nizip, Gaziantep ve Türkiye olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA