Küçükçekmece Sivil Savunma Ekiplerine Antalya'da Bröveli Dalgiçlik Egitimi

Tam tesekküllü bir su alti arama kurtarma ekibi olusturmak ve olasi afet ve bogulma vakalarinda profesyonelce görev yapabilmek hedefiyle Küçükçekmece Belediyesi tarafindan Sivil Savunma Amirligi Su Alti Arama Kurtarma Ekibi’nde görevli personele yönelik ileri düzey dalgiçlik egitimi düzenlendi.

Küçükçekmece Sivil Savunma Ekiplerine Antalya'da Bröveli Dalgiçlik Egitimi
Küçükçekmece Belediyesi tarafindan Sivil Savunma Amirligi Su Alti Arama Kurtarma Ekibi’nde görevli personele yönelik ileri düzey dalgiçlik egitimi düzenlendi.

Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen 7 günlük egitime, 14 personel katilim sagladi. Ayni anda 20 kisinin birlikte dalis yapabilecegi genis donanimli teçhizat ve ekipmana sahip olan Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirligi Ekipleri, Antalya Kas’ta düzenlenen zorlu egitimlerden geçerek bröveli dalgiç olmaya hak kazandi. Ekipler, arama kurtarma çalismalarina artik suyun altinda da profesyonel bir sekilde devam edecek.

“Bröveli dalgiç oldular”

Ileri düzey su alti arama kurtarma egitiminde, personele; su alti navigasyon ve regülatör kullanimi su altinda kullanilacak haberlesme isaretleri, suya giris teknikleri, su altina alçalma teknikleri, nefes alirken nelere dikkat edilmesi gerektigi, kurtarma becerileri ve dalis teknesinde nelere dikkat edilecegi, su alti emniyet kurallari, acil çikis, dalis kazalari ve tehlikeli deniz canlilarini ve dalis bölgesi seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlarin yani sira ayni zamanda da su altinda çevre ve personelin kendisini korumasi ile ilgili kapsamli çalismalar gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA