Hindistan, Kanada Ve Avrupa Konseyi'nden Bennett'e Tebrik Mesaji

Israil’de kurulan koalisyon hükümetinin Israil Parlamentosu’nda (Knesset) güvenoyu almasinin ardindan yeni Basbakan Naftali Bennett’in baskanlik ettigi hükümet Hindistan, Kanada ve Avrupa Konseyi’nden tebrik mesaji aldi.

Israil’de Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid öncülügündeki koalisyon hükümeti, dün Israil Parlamentosu’nda (Knesset) güvenoyu almasiyla 12 yillik Binyamin Netanyahu dönemi sona ermisti. Hükümetin güvenoyu almasinin ardindan dünya liderlerinden de tebrik mesajlari gelmeye basladi.

Dün ABD Baskani Joe Biden, Almanya Basbakani Angela Merkel, Avusturya Basbakani Sebastian Kurz, Ingiltere Disisleri Bakani Dominic Raab yeni Israil hükümete tebrik etti. Israil yeni Basbakani Naftali Bennett ve Israil Alternatif Basbakani ve Disisleri Bakani Yair Lapid, Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel, Kanada basbakani Justin Trudeau ve Hindistan Basbakan Narendra Modi’den de tebrik mesaji aldi.

Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel sosyal medya hesabinda “Israil’in yeni Basbakani Naftali Bennett ve Israil Alternatif Basbakani ve Disisleri Bakani Yair Lapid’e tebrik ediyorum. Kalici bölgesel baris ve istikrar için Avrupa Birligi (AB) ve Israil arasindaki ortakligi güçlendirmeyi bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Kanada basbakani Justin Trudeau ise, Kanada Hükümeti adina, Basbakan Bennett’e ve Alternatif Basbakan Lapid’e hükümet kurduklari için tebrik ederken “Kanada ve Israil demokratik degerleri paylasan, uzun zamandir isbirligi yapan ve halklari arasinda saglam iliskileri olan dostlardir. Yillar boyunca, egitim, bilim alanlarin ilerlemesi, Orta Dogu’da baris ve istikrari tesvik etmesi dahil olmak üzere bir dizi alanlarda çabalarimizi birlestirdik” dedi.

Hindistan Basbakan Narendra Modi resmi sosyal medya Bennett’e tebrik mesajini iletirken “Önümüzdeki yil Hindistan ve Israil arasindaki diplomatik iliskilerin 30. yilini kutlayacagiz. Sizinle tanismayi ve iki ülke arasindaki stratejik ortakligi derinlestirmeyi dört gözle bekliyorum” ifadeleri yer verdi.
Kaynak: İHA