Çankaya Belediyesinden Halk Sagligina Katki

Çankaya Belediyesinin korona virüse karsi halk sagligini korumaya yönelik dezenfeksiyon ve rutin ilaçlama çalismalari araliksiz devam ediyor.

Çankaya Belediyesinden Halk Sagligina Katki
Çankaya Belediyesi ilaçlama birimi ekipleri, kamu kurumlari, eczaneler, aile sagligi merkezleri, vergi daireleri gibi temasin yogun oldugu bölgelerde dezenfeksiyon çalismasini sürdürüyor. Ekipler ayni zamanda ergin mücadelesine yönelik sisleme ve kemirgenlerle mücadele çalismalarina devam ediyor.

Pandeminin basindan bu yana dezenfeksiyon çalismalarini araliksiz sürdüren ekipler, 2021 yilinin ilk 5 ayinda bin 427 noktada çalisma gerçeklestirdi. Insan temasinin yogun oldugu bölgelerde yapilan dezenfeksiyon çalismalari kapsaminda ekipler, Covid-19 teshisi konulan vatandaslarin binalarinda da dezenfeksiyon çalismasi yapti.

Sivrisinek ve karasinek erginlerin soguk havalarda gizlendigi kanalizasyonlara yönelik sisleme çalismasi da 117 mahallenin merkezi cadde ve sokaklarinda 300 kez, karasinek ve sivrisinek larva çalismasi ise 203 kez yapildi. 79 farkli noktada ise kemirgenlerle mücadele çalismasi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA