Yenilenen Jeep Compass, Türkiye'de Satisa Sunuldu

Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü: 'Markamizin pazarda büyümesine önemli katkida bulunacak olan Compass’tan bu sene 2 bin adet satis gerçeklestirerek bu sinifin en çok satan premium oyuncusu olmayi hedefliyoruz. Compass, en iyi satis performansini bu yil gösterecek' 'Otomobil pazarinin geçtigimiz yilin bir miktar üzerinde, 650700 bin araliginda gerçeklesmesini öngörüyoruz' Jeep Pazarlama Müdürü Övgü Özarpaci: 'Yenilenen Compass, günlük hayatin ulasim gereksinimi ve zorlu yol kosullarindaki kullanim gereksinimlerini en iyi sekilde karsiliyor'

Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü, "Markamizin pazarda büyümesine önemli katkida bulunacak olan Compass’tan bu sene 2 bin adet satis gerçeklestirerek bu sinifin en çok satan premium oyuncusu olmayi hedefliyoruz. Compass, en iyi satis performansini bu yil gösterecek." dedi.

Türkiye’de satisa sunulan yeni Jeep Compass'in tanitimi, Koç Toplulugu Spor Kulübü Baglarbasi Korusu içindeki Jeep Experience Center'da (JEC) açik hava toplantisiyla gerçeklestirildi.

Jeep Marka Direktörü Süslü, toplantida yaptigi konusmada, 2021'i, geçen seneye kiyasla yüzde 20’lik büyüme ve 5 bin 300 adetlik satis ile kapatmayi hedeflediklerini bildirdi.

- "Türkiye'de en çok büyüyen marka olduk"

Jeep markasi ile 2020 yilinda yüzde 100'e yakin büyüme yakaladiklarini aktaran Süslü, ayrica Jeep'in, satislarini Avrupa’da 2009 yilindan bugüne 6, Türkiye’de ise 10 kat artirarak en çok büyüyen marka oldugunu kaydetti.

Süslü, "Son 4 yilda otomobil pazarindaki agirligi yüzde 22'den yüzde 31'e yükselen SUV pazarinda konumunuzu güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz." dedi.

- "Compass, en iyi satis performansini bu yil gösterecek"

Özgür Süslü, bu sene 2 bin adet Compass satisi gerçeklestirerek kompakt SUV segmentinin en iyi oyuncusu olacaklarini belirterek, yenilenen Jeep Compass'i 4 farkli donanim seviyesiyle satisa sunduklarini bildirdi.

Süslü, "Yenilenen Compass, Longitude, Limited, S Limited ve 80'inci Yil Özel versiyonundan olusan gam ile lansmana özel 459 bin 900 TL’den baslayan fiyatlarla showroomlarda yerini aliyor. Kompakt SUV sinifindaki modelimiz Compass’in satis adetlerini 2017 yilindan günümüze 10 katina çikarttik. Markamizin pazarda büyümesine önemli katkida bulunacak olan Compass’tan bu sene 2 bin adet satis gerçeklestirerek bu sinifin en çok satan premium oyuncusu olmayi hedefliyoruz. Compass, en iyi satis performansini bu yil gösterecek." diye konustu.

- "Yeni Compass fiyatlari 499 bin TL’den baslayacak"

Gazetecilerin sorularini da yanitlayan Süslü, SUV pazarinin büyüme trendinin hiz kesmeden devam ettigini, salginin bunu daha da hizlandirdigini belirterek, 2025 yilina kadar SUV satislarinin sedan satislarini geçebilecegini söyledi.

Yeni Jeep Compass'ta lansmana özel yüzde 8 indirim sunuldugunu bildiren Süslü, sunlari kaydetti:

"Tüm versiyonlara eklenen ilave donanimlar sayesinde sinifinin en donanimlisi Compass, eskisine göre 40 bin TL'ye varan ilave indirimle sunuluyor. Yeni Compass fiyatlari eski modele göre sadece 38 bin TL artisla 499 bin TL'den baslayacak. En çok satmayi planladigimiz Limited versiyonu 539 bin, lansmana özel versiyonumuz 80'inci yil 589 bin TL fiyat etiketine sahip olacak. Ürün gaminin en üstünde yer alacak 4Xe S Limited versiyonunun liste fiyati ise 869 bin TL olacak. Lansman dönemine özel ise yüzde 8 indirim sunacagiz. Böylece fiyatlarimiz 459 bin 900 TL’den baslayacak. S Limited 4xe donaniminda 799 bin TL'ye ulasacak. Lansman dönemi boyunca 30 bin TL degerindeki Panoramic Pack ve Tech Pack’i de Limited ve 80'inci yil versiyonlarinda hediye edecegiz. Son olarak Compass’a özel uzatilmis garanti alanlara yüzde 1,59 faiz oranli kredi sunacagiz."

- "Otomobil pazarini 650-700 bin araliginda öngörüyoruz"

Jeep Marka Direktörü Süslü, Türkiye otomobil pazari beklentilerine iliskin bir soru üzerine, "Otomobil pazarinin geçtigimiz yilin bir miktar üzerinde, 650-700 bin araliginda gerçeklemesini öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde normallesme süreci de var. Normallesme sürecinin etkisiyle insanlar artik daha çok disari çikiyor. Bu da otomobile olan talebi artiriyor. Dolayisiyla evet, kurda son birkaç aydir olumsuz bir gelisme var ama Türkiye'deki toplam dinamiklere baktigimiz zaman dinamiklerin canli oldugunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandi.

- "Markanin 'istedigin yere git, özgürce yasa' felsefesine sadik bir yapi sergiliyor"

Jeep Pazarlama Müdürü Övgü Özarpaci ise yenilenen modelin tasarim ve teknolojik ögeleri hakkinda bilgi verdi.

Özarpaci, "Jeep Compass'in markanin ruhunu yansitan 7'li izgarasinin formunda yapilan degisiklik, araca 3D bir görünüm kazandirdi. Yeni krom çerçeveli izgara ve yeni ön tampon tasarimiyla Compass, bir önceki nesline göre daha kasli ve daha güçlü bir görünüm kazandi. Tasarimi degisen Bi-Xenon farlar ise yerlerini daha yüksek enerji verimliligi saglayan Led farlara birakti. Iç mekandaki konfor ve teknoloji ögeleri ise aracin sik ve ayni zamanda zamanin ruhunu yakaladigini da gösterecek sekilde tasarlandi. Yenilenen Compass, günlük hayatin ulasim gereksinimi ve zorlu yol kosullarindaki kullanim gereksinimlerini en iyi sekilde karsiliyor ve böylece markanin 'istedigin yere git, özgürce yasa' felsefesine sadik bir yapi sergiliyor." diye konustu.

- Daha üstün güvenlik özellikleri ve sürüs modlari

Verilen bilgiye göre, Jeep markasinin karakteristik tasarim kodlarini ve sürüs özelliklerini, gelismis güvenlik ve baglanabilirlik teknolojileriyle destekleyerek özgün karakteriyle sinifinda öne çikan Compass, 80 yillik Jeep mirasini teknolojik özellikleri ve DNA’sindaki becerileriyle tamamliyor.

Yenilenen Compass, ADAS otonom sürüs güvenlik sistemleri ile donatiliyor. Trafik Isareti Tanima, yoldaki trafik isaretlerini arabanin ön camindaki kamerayla tespit ederek aracin 10,25 inçlik full dijital gösterge paneline yansitiyor. Aracin hizini otomatik olarak uyarlayan Akilli Hiz Asistani Sürücü Yorgunluk Asistani, Yaya ve Bisiklet Tanima gibi özellikler, Compass'ta güvenli bir sürüs deneyimi yasatiyor.

Yenilenen Compass'ta 1,3 litrelik ve 150 HP’lik motor, 6 ileri çift kavramali otomatik sanzimanla kombine ediliyor. Compass’in PHEV versiyonunda ise 1,3 litrelik motorun gücü 240 HP’ye çikiyor. PHEV Compass’ta 6 vitesli tam otomatik sanziman gücünü eAWD dört tekerlekten çekis sistemi üzerinden yola aktariyor.

Yeni Jeep Compass, gelismis teknolojileriyle beklentilere en iyi sekilde cevap vermeyi hedefliyor. Full-HD dijital 10,25 inçlik TFT dijital gösterge paneli ile birlikte versiyona göre 8,4 inç ila 10,1 inç arasinda degisen tablet ekran boyutlariyla Uconnect 5 keyifli bir sürüs deneyimi yasatiyor. Bir önceki nesline göre daha yüksekte konumlandirilan dokunmatik ekran, sürücüsünün gözünü yoldan daha az ayirmasini saglarken, yeni islemci Android sistemin 5 kat daha hizli çalismasini sagliyor. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto akilli telefon entegrasyonu, etkilesimli 3-Boyutlu TomTom navigasyon ve ses komut sistemiyle Uconnect hizmetleri, Compass ile sürüsü daha keyifli hale getiriyor. Compass’in yeniden tasarlanan iç mekani bir önceki modele oranla daha fonksiyonel bir yapi ortaya koyuyor. Otomobilin yenilenen orta konsolu 5 litrelik saklama alani kullanima sunuyor. Ayrica, tamamen degisen ön konsol, genisletilip yükseltilen orta konsol, Wagonner’da da kullanilan direksiyon simidi, kapi panelleri ve uygulanan titiz isçilik yüksek kalite ve konfor hissini destekliyor.

- 4 farkli donanim seviyesi bulunuyor

Yeni Jeep Compass'ta Longitude, Limited, S Limited ve 80’inci Yil Özel versiyonu olmak üzere 4 farkli donanim seviyesi bulunuyor. Longitude versiyonunda mavi dikisli kumas koltuklar ve Longitude versiyonundan itibaren standart sunulan kablosuz sart özelligi bulunuyor. Longitude donaniminda ayrica 7 inçlik TFT gösterge paneli, 8,4 inçlik UConnect ekran ve full led ön farlar, ADAS özellikleri de standart olarak sunuluyor. Limited donanim seviyesinde tekno deri/kumas koltuklarin yani sira uzun far asistani, 10,1 inçlik Uconnect ekran, 10,25 inçlik full dijital gösterge paneli de standart olarak yer aliyor.

Markanin 80’inci yilina özel olarak üretilen versiyonda ise Limited versiyona ilave olarak, 10,1 inçlik UConnect navigasyon, 19 inç alasimli jantlar, panaromik açilir cam tavan, deri koltuklar, isitmali, 8 farkli yöne ayarlanabilen elektrikli koltuklar, sürücü koltugu hafizasi, isitmali direksiyon simidi, 80’inci yil özel versiyona özel Granit Kristal vurgularla zenginlestirilen "80. Yil Dönümü" logosu, tungsten dikisli ve "80’inci Yil" logosuna sahip elmas desenli koltuk dösemeleri bulunuyor. Özel versiyonlarin iç mekanlarini ise parlak siyah vurgular ve koltuklarla paspaslardaki logo etiketleri gibi özel tasarim ipuçlari süslüyor.

Compass’in en üst versiyonu olan S Limited donanim seviyesinde ise "80’inci Yil" versiyonunda yer alan özelliklere ek olarak Alpine Premium ses sistemi, Kör Nokta Uyari Sistemi, 360 derece kamera ve S Limited versiyona özel havalandirmali ön koltuklar yer aliyor.

Sunroof ise 80'inci Yil ve S Limited versiyonlarinda standart olarak sunuluyor.
Kaynak: AA