Zeytinburnu'nda Mezuniyet Coskusu

Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanat egitimi alan 660 ögrenci, düzenlenen mezuniyet töreni ile sertifikalarini aldi. 26 bransta ögrenim gören katilimcilarin eserlerinden olusan serginin açildigi programda, müzik bransindan mezun olan ögrenciler konser verdi.

Zeytinburnu'nda Mezuniyet Coskusu
Zeytinburnu Belediyesi’nin Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile düzenledigi kültür sanat kurslari 2020-2021 dönemi ögrencilerini mezun etti. Her yil 8 ay boyunca 15 yas ve üstü yetiskinler için 26 bransta egitim verilen kurslar, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirildi.

2009 yilindan beri devam eden kurslara bu yil toplamda bin 711 kursiyer ön kayit yaptirdi.

Ebru, fotograf, grafik tasarim, temel resim, karikatür, yagli boya, tezhip, minyatür, hüsn-i hat, kaligrafi, rölyef ve çömlek kursu ögrencilerinin eserlerinden olusan karma sergi, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, vatandaslar, ögrenciler ve sanatseverlerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Baskan Arisoy, önce tezhip, minyatür, hüsn-i hat ve kaligrafiden olusan sergiyi gezdi. Arisoy ardindan sahne sanatlariyla ilgili performanslari dinledi. Törende kursiyerlerin sarkilariyla izleyenler doyasiya eglendi. Program katilim belgesinin verilmesiyle sona erdi.

“Buradaki çalismalarimiza sevkle askla destek veriyoruz”

Kültür ve sanat çalismalarina sevk ve askla destek verdiklerini ifade eden Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezimiz 12 yildir, önce Zeytinburnu’nu sonra Istanbul’u kültür sanat ruhuyla doldurmaya devam ediyor. Pandemi sartlarina ragmen buradaki kültür sanat kurslarinin mezuniyet söleni var. Sergilenebilecek olan sergileri gezdik simdi de sahne sanatlariyla ilgili performanslarini izleyecegiz. Daha önce de tiyatro kurslarindaki arkadaslarimiz gösteri yapmislardi. Kurulusundan bugüne kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezimiz 50 bin kisiye kültür sanat kurslari anlaminda dokunmus bir merkez. Bunun çok önemli bir rakam oldugunu düsünüyorum. Çünkü biz sunu biliyoruz, kültür sanatin herhangi bir bölümüyle temas eden bir kisi, artik o temas etmeden önceki kisi olmaktan çikmistir. Buradaki çalismalarimizi sevkle askla destek veriyoruz. Buraya ev hanimi, emekli, ögretmen, ögrenci her meslekten her yas grubundan geliyorlar. Bizim için büyük bir mutluluk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA