Sehit Akin Için Hakkari'de Tören Düzenlendi

Irak’in Kuzeyi’ndeki Kalyani Dagi Üs bölgesinde teröristlerin füzeli saldirisinda sehit olan asker için Hakkari’de tören düzenlendi.

Sehit Akin Için Hakkari'de Tören Düzenlendi
Irak’in Kuzeyi’ndeki Kalyani Dagi üs bölgesinde, teröristlerce düzenlenen füzeli saldirida yaralanan ve kaldirildigi hastanede doktorlarin tüm müdahalelerine ragmen kurtarilmayarak sehit olan piyade sözlesmeli er Muhammed Ali Akin’in (23) cenazesi, Dag ve Komando Tugay Komutanligi’nda düzenlenen törenin ardindan memleketi Konya’ya ugurlandi. Pençe-Yildirim Harekati kapsaminda Irak’in Kuzeyi’ndeki Kalyani Dagi üs bölgesinde, PKK’li teröristlerce düzenlenen füzeli saldirida yaralanan ve kaldirildigi Hakkari Devlet Hastanesi’nde doktorlarin tüm müdahalelerine ragmen kurtarilmayarak sehit olan piyade sözlesmeli er Muhammed Ali Akin, için Hakkari Dag ve Komando Tugay Komutanligi’nda tören düzenlendi.

Törene Vali, Vali Yardimcisi Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Bassavcisi Ismet Çinar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ahmet Kavukçu, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, Özel harekat Sube Müdürü Saban Bayar, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, polis ve asker katildi.

Almanya’nin Openbachf dogumlu olan sehit askerin Türk bayragina sarili cenazesinin tören alanina getirilmesinin ardindan, bir dakikalik saygi durusunda bulunulup, özgeçmisi okundu. Dualarin okunmasi sonrasi Sehit Piyade Sözlesmeli Er Muhammed Ali Akin’in naasi helikopterle Yüksekova’ya buradan da uçakla memleketi Konya’ya ugurlanacagi belirtildi.
Kaynak: İHA