Nilüfer Ile Fransa Arasinda Kültürel Isbirligi

Nilüfer Belediyesi, kültürel faaliyetlerine yenilerini eklemek amaciyla, Türkiye Fransiz Kültür Merkezi (Institut Français Turquie) ile isbirligi protokolü imzaladi. Isbirliginin ilk adimi olarak, Fransiz piyanist Jef Giansily Quintet, 6. Nilüfer Caz Tatili festivalinde konser verecek.

Nilüfer Ile Fransa Arasinda Kültürel Isbirligi
Nilüfer’i, Bursa’da kültür sanatin merkezi haline getiren Nilüfer Belediyesi, bu alandaki çalismalarina yenilerini eklemek için önemli bir isbirligi gerçeklestirdi. Nilüfer Belediyesi, Türkiye Fransiz Kültür Merkezi (Institut Français Turquie) ile kültür-sanat faaliyetlerini gelistirmek amaciyla isbirligi protokolü imzaladi. Fransa’nin Türkiye Büyükelçisi Herve Magro, Nilüfer Belediye Baskan Vekili Muhammet Aydin ile Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Nejla Aslan, Fransa Büyükelçiligi Kültür Müstesari ve Türkiye Fransiz Kültür Merkezi Genel Müdürü Jean-Jacques Victor, Istanbul Ofisi Murahhas Müdürü Christian Schnell’in yer aldigi protokol imza töreni, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçeklesti.

Nilüfer ve Fransa heyeti, protokol töreni öncesinde samimi bir sohbet gerçeklestirdi. Nilüfer’i ve Nilüfer Belediyesi’nin insan odakli projelerini Fransa’nin Türkiye Büyükelçisi Herve Magro’ya anlatan Nilüfer Belediyesi Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz, kültürel alandaki çalismalari da paylasti. Yildiz, “Kültürel etkilesimler geçmiste oldugu gibi bundan sonra da devam edecek. Bir toplumun degisiminin, refahinin ve huzurunun kültür, sanat ve sporla oldugunu biliyoruz. Bu anlamda Nilüfer Belediyesi olarak üzerimize düsenin fazlasini yapmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Ekonominin yani sira kültürel alanda da Bursa’nin ve Nilüfer’in kendileri için önemli bir kent oldugunu ifade eden Fransa’nin Türkiye Büyükelçisi Herve Magro, isbirliginden dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi Magro, “Bugün gerçeklestirilen isbirliginden dolayi tesekkür ediyorum. Kültürel alanda isbirligimizi daha da gelistirecegimize inaniyorum. Bu konuda bir program hazirliyoruz” dedi.

Fransa Büyükelçiligi Kültür Müstesari ve Türkiye Fransiz Kültür Merkezi Genel Müdürü Jean-Jacques Victor da, Nilüfer Belediyesi ile edebiyat ve sanat alaninda da isbirligi gerçeklestirebileceklerini söyledi.



Türkiye Fransiz Kültür Merkezi Istanbul Ofisi Müdürü Christian Schnell de, Nilüfer Belediyesi’nin kültür-sanat alaninda yaptigi çalismalarin kendisini çok etkiledigini dile getirdi. Schnell, “Kültürel isbirligimizin, uzun soluklu olacagina inaniyorum. Bunun için çalismalarimizi yürütüyoruz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz ile Fransa Büyükelçiligi Kültür Müstesari ve Türkiye Fransiz Kültür Merkezi Genel Müdürü Jean-Jacques Victor, isbirligi protokolüne imza koydu. Isbirliginin ilk etkinligi , 6. Nilüfer Caz Tatili’nde gerçeklesecek. Bu kapsamda Fransiz piyanist Jef Giansily Quintet Nilüfer Belediyesi ile Türkiye Fransiz Kültür Merkezi isbirligiyle 30 Haziran Çarsamba günü saat 19.00’da Balat Atatürk Ormani’nda sahne alacak.
Kaynak: İHA