Türkiye Aile Birligince Istanbul'dan Ankara'ya Düzenlenen 'Adalet Yürüyüsü' Sona Erdi

Türkiye Aile Birligi çatisi altinda bir araya gelen dernek ve platformlara üye bir grup tarafindan, süresiz nafaka ve çocuk haczi gibi konulara dikkati çekmek için Istanbul'dan Ankara'ya baslatilan "adalet yürüyüsü", Ankara Göksu Parki'nda sonlandi.

Türkiye Aile Birligince Istanbul'dan Ankara'ya Düzenlenen 'Adalet Yürüyüsü' Sona Erdi
Istanbul Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayi'ndan 3 Haziran'da baslatilan yürüyüse katilanlar ve dernek üyelerinin de arasinda bulundugu grup, Göksu Parki'nda basin açiklamasi yapti.

Grup adina konusan Dagilmis Aileler ve Çocuk Haklari Dernegi Baskani Cengiz Dinçer, aile birligine yönelik saldirilara iliskin hukuki yanlisliklari dile getirmeyi amaçladiklarini bildirdi.

Çocuk icrasi, nafaka gibi konularda düzenleme yapilmasi talebinde bulunduklarini belirten Dinçer, 6284 sayili yasada ve diger konularla ilgili düzenleme yapilmasini talep ettiklerini söyledi.

Türk toplumunun temelinin aile olduguna dikkati çeken Dinçer, "Mutlu Türkiye ancak huzurlu mutlu bir aileden geçer, bununla ilgili yasalarda düzenlemelerin bir an önce yapilmasini istiyoruz." diye konustu.

Taleplerini iletmek için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve siyasi parti liderlerinden randevu talebinde bulunduklarini aktaran Dinçer, Istanbul Sözlesmesi'nden geri çekilme kararini animsatarak, talepleri dogrultusunda da hukuki adimlari beklediklerini kaydetti.

- Medeni Kanun'da düzenleme talebi

Babalar ve Çocuklar Dernegi Baskan Yardimcisi Ramazan Tan da Türkiye Aile Birligi'nin ana kurucularindan olduklarini, taleplerine iliskin Cumhurbaskani Erdogan, ilgili bakanliklar ve yargi mensuplarinin dikkatini çekmek istediklerini anlatti.

Çocugun velayetinin sorgusuz sualsiz anneye verilmesinin, çocugun babaya düsman olarak yetismesine sebebiyet verebildigine isaret eden Tan, aile yapisinin bozulmasiyla olumsuz davranislarin arttigini dile getirdi.

Süresiz nafaka konusuna da deginen Tan, "Yedi gün evli kalmis 4-5 sene nafaka ödeyenler var. Bunu geçim kaynagi yapanlar var. Gençler bu nedenle evlenmek istemiyor." dedi.

Tan, Türk Medeni Kanunu'nda düzenleme yapilmasi talebinde bulunduklarini da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA