Sümer Ezgü Sanat Akademisi Konyaalti'nda

Türk Halk Müzigi sanatçisi Sümer Ezgü’nün kurdugu Sanat Akademisi, EXPO 2016 Antalya Parki’nda egitim veriyor.

Sümer Ezgü Sanat Akademisi Konyaalti'nda
Konyaalti Belediyesi, Toros Mahallesi’nde bulunan EXPO 2016 Antalya Parki’ni sanat, kültür ve egitim faaliyetlerinin yer aldigi bir merkeze dönüstürdü. Baglama, gitar, keman, dans, drama, diksiyon, tiyatro, san, çocuk korosu gibi birçok aktivitenin yer aldigi akademide egitimler basladi.

Sanatçi Sümer Ezgü de ögrencilerle yakindan ilgileniyor.

“Verdigimiz konserler ile kiz çocuklarimiza burs veriyoruz”

Ünlü sanatçi Sümer Ezgü, çok güzel bir binada hizmet vermenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Sümer Ezgü, “Belediyecilik sadece yol ve kanalizasyon hizmeti degildir. Kültür sanat faaliyetlerine yasam saglamak çok degerlidir. Bu konuda Semih Baskanimizla çok güzel bir isbirligi yaptik. Bize EXPO Parki içerisinde bu alani gösterdi. Burada Türkiye’de az olan bir yelpazeye sahibiz. Baglama, kabak kemanesi, sipsi gibi milli müzik aletlerimiz yani sira piyano, gitar, keman gibi bati enstrümanlari alaninda egitim veriyoruz. Türk Egitim Vakfi Koromuz var, Antalya is kadinlarindan olusuyor. Verdigimiz konserler ile kiz çocuklarimiza burs veriyoruz. Halk oyunlari, bale, salon danslari egitimleri veriyoruz. Burasi bir sanat odagi, burada tohum ekiyoruz. Özellikle pandemi döneminde müzik ve sanatin ne kadar degerli oldugunu yakindan gördük. Konyaalti Belediyemizle birlikte güzel çalismalara imza atacagiz” diye konustu.



“Sanat Konyaalti’nin her noktasina tasiniyor”

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen ise EXPO 2016 Antalya Parki’nin artik daha canli bir park haline dönüstügünü söyledi.

Parkin içinde egitim, kültür ve sanat alanlarinda faaliyetlerini yürütecek kurumlarla donattiklarini belirten Baskan Esen, “Burasi yeni bir yasam alanina dönüsüyor. Parkimiz sadece çocuklarimizin oyun alani degil, egitim faaliyetlerinin yürütülecegi bir park haline geldi. Sümer Ezgü Sanat Akademimiz de artik Konyaalti’nda faaliyetlerini burada yürütecek. Sanati Konyaalti’mizin her alanina tasimaya kararliyiz” dedi.

Kaynak: İHA