Samsat Turizmde Cazibe Merkezi Olmayi Hedefliyor

Atatürk Baraj Gölü altinda kalan ve son dört yilda iki deprem yasayan Adiyaman’in Samsat ilçesi Atatürk Baraji ile yeniden hayat buluyor.

Samsat Turizmde Cazibe Merkezi Olmayi Hedefliyor
1986 yilinda Atatürk Baraj Gölü altinda kalan tarihi Samsat ilçesinin yerine yapilan yeni yerlesim biriminde 2017 ve 2018 yillarinda iki ayri deprem yasayinca yeniden imar edilirken, Samsat Belediyesinin Baraj gölü kiyisinda yaptigi çalismalar ile yeniden bir turizm merkezi olmayi hedefliyor.

Samsat ilçe merkezine bir kilometrelik mesafedeki baraj gölü kiyisinda gemi iskelesi, duba, deniz bisikleti, restoran, çevre düzenlemesi, lavanta bahçesi, zipline yapilarak tekne faaliyete geçirildi. Bunlarin yani sira kamelyalar, çocuk oyun alani, agaçlandirma, çimlendirme, kamp alani gibi çalismalar da devam ediyor.

Samsat Belediyesinin organizesinde bölgenin bütün basin mensuplari olusturulan bu alana davet edilerek, yapilan hizmetler tanitildi. Yapilan organizasyona GAP Gazeteciler Birligi Genel Baskani Zeynel Abidin Kiymaz, Sanliurfa Gazeteciler Birligi Baskani Veysel Polat, Kahta Gazeteciler Cemiyeti Baskani Kemal Kutlu, Turizm ve Tanitma Platformu (TUTAP) Adiyaman Il Temsilcisi Tayfun Güzel ve çok sayida gazeteci katildi.

Samsat Belediye Baskani Halil Firat gazetecilere yaptigi açiklamada, Samsat ilçesinin tarih boyunca defalarca yikilip yeniden yapildigini ama hiçbir zaman önemini yitirmedigini belirterek, su altinda kalan Samsat ilçesinin geleceginin yine suda oldugunu, su ile yeniden hayat bulacagini, Samsat’in bölgenin önemli turizm merkezleri arasina girecegini söyledi.



Baskan Firat, "Samsat Belediyesi olarak çok kit imkanlarla zoru basarmaya çalisiyoruz. Ilçemiz için önce hayal kuruyoruz, sonra projelendiriyoruz ve adim adim projemizi hayata geçiriyoruz. Klasik belediyecilik anlasisi disinda, ilçe halkinin ekonomik, kültürel, sportif ve sosyal olarak gelismesini saglayacak projeler hayata geçirmeye çalisiyoruz. Çok kisa sürede yetkililerimizin destek ve katkilariyla rahatlikla bir gün geçirilebilecek bir turizm noktasi olusturduk. Bunlar yapacaklarimizin daha alt yapisi sayilir. Çok büyük hayallerimiz, projelerimiz ve çalismalarimiz var. Halkimiz ve basinimiz bizi harekete geçirecek önemli bir güçtür. Her türlü elestiri ve öneriye açigiz. Davetimize icabet eden çok degerli misafirlerimize tesekkür ediyor, Adiyaman basta olmak üzere ülkemizin her beldesinden Samsat’imiza vatandaslarimizi bekliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA