Hemsirelerin Önemi Bir Kez Daha Ortaya Çikti

19. Ulusal Hemsirelik Ögrencileri Kongresi’nde konusan Trakya Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sedat Üstündag, “Hemsirelik meslegi ve hemsirelik bilim alaninin Covid-19 salgini sirasinda önemi ve toplum sagligina katkilari bir kez daha ve güçlü bir sekilde ortaya çikti” dedi.

Hemsirelerin Önemi Bir Kez Daha Ortaya Çikti
Trakya Üniversitesi, alaninda uzman bilim insanlarinin katkilariyla hemsireligin her yönüyle ele alinip tartisildigi, “19. Ulusal Hemsirelik Ögrencileri Kongresi”ne ev sahipligi yapti. Trakya Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ile Ögrenci Hemsireler Dernegi ve Türk Hemsireler Dernegi Ögrenci Komisyonu is birliginde düzenlenen “19. Ulusal Hemsirelik Ögrencileri Kongresi” gerçeklestirildi.

Trakya Üniversitesi ev sahipliginde bu yil 19’uncusu düzenlenen ve pandemi nedeniyle çevrim içi olarak gerçeklestirilen kongreye, Trakya Üniversitesi’nin yani sira Türkiye’nin farkli üniversitelerinden çok sayida bilim insani katildi.

Her yil farkli bir üniversitenin ev sahipliginde farkli bir temayla gerçeklestirilen sempozyumun bu yilki temasi, “Günümüzden Gelecege Her Yönüyle Hemsirelik” oldu.

“Günümüzden Gelecege Her Yönüyle Hemsirelik” temasi ile bu alanda çalisan saglik profesyonellerini, bilim insanlarini ve ögrencileri bir araya getiren kongrede, hemsirelik egitiminden yasli ve hasta bakimina, yenilikçilik ve girisimcilik konularindan kariyer yönetimine kadar daha pek çok konu tartismaya açildi.

Açilis konusmalari sirasinda son sözü alan Trakya Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sedat Üstündag ise kongre dolayisiyla konuklari Edirne’de agirlamayi çok istediklerini ancak pandemi süreci nedeniyle bunu gerçeklestirememenin üzüntüsünü yasadiklarini belirterek, “Covid-19 salgini sirasinda önemi ve toplum sagligina katkilari bir kez daha ve güçlü bir sekilde ortaya çikan hemsirelik meslegi ve hemsirelik bilim alaninin hemen her konusunu ele alan, çok kapsamli ve doyurucu oldugunu gördügüm kongremizin basariyla sürecegine inaniyorum. Kongrenin düzenlenmesinde önemli katkilari olan Ögrenci Hemsireler Dernegi, Türk Hemsireler Dernegi Ögrenci Komisyonu ve üyeleri ile organizasyonda görev alan tüm arkadaslarimiza ve bölüm baskanimiza bir kez daha tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Hemsireligin tüm yönleriyle degerlendirildigi kongrede, poster sunumlari ve sözlü bildirilere yer verildi.

Kaynak: İHA