Vali Münir Karaloglu Kizilap Asevinde Incelemelerde Bulundu

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Kizilay tarafindan Dicle üniversitesi kampüsü içerisindeki 5 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu asevini ziyaret etti. Yeni açilan asevinde incelemelerde bulunan Karaloglu, 10 bin kisilik kapasitesi ve modern görüntüsü ile öne çikan asevindeki üretim ve depolama alanlarini tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldi.

Vali Münir Karaloglu Kizilap Asevinde Incelemelerde Bulundu
Incelemelerin ardindan degerlendirmelerde bulunan Vali Karaloglu, Kizilay’in önemine vurgu yapti. Kizilay’i, savasta ve barista hem yurt içinde hem de yurt disinda milletin yüz aki olarak nitelendiren Karaloglu, Kizilay’in gönüllükle bu faaliyetleri yerine getirdigini, ihtiyaç sahiplerine ulasma konusunda yogun bir gayret içerisinde oldugunu ve gönüllü olunmadan bu hizmetlerin yapilamayacagini söyledi.

Özellikle asevlerine deginen Karaloglu, asevlerinin yalnizca maddi durumu kötü olan insanlar için degil maddi durumu olsa dahi fiziksel gücü olmayan yaslilar, engelliler, evsizler ya da dogal afetler gibi olaganüstü durumlarda herkes için önemli bir alan oldugunu dile getirdi. Karaloglu, Kizilay’in bagislarla hizmetlerine devam ettigini ifade ederek vatandaslara Kizilay’a yönelik gida ve nakdi yardim çagrisinda bulundu. G

Geçtigimiz Ramazan ayi boyunca günlük 3 bin 200 kisiye hizmet sunan Diyarbakir asevinde hali hazirda yasli, hasta, engelli, yetim ve kimsesiz olmak üzere günlük 1000 kisiye üç çesit yemek hizmeti veriliyor. Ayrica, olaganüstü durumlarda asevi 20 bin kisiye yemek çikartilabilecek kapasiteye sahip.
Kaynak: İHA