KMÜ'ye Yeni Bir Uygulama Mutfagi Daha Açildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ikinci bir uygulama mutfagi daha açildi.

KMÜ'ye Yeni Bir Uygulama Mutfagi Daha Açildi
Düzenlenen açilis programinda protokol mensuplari KMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Erol Yüksel ile bölüm ögretim elemanlarindan uygulama mutfagi hakkinda bilgi aldi. Dr. Ögretim Üyesi Yüksel, uygulama mutfaginin üniversitenin özellikle Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Uygulamali Bilimler Yüksekokulu bünyesinde ilgili alanlarda egitim gören ögrencilere uygulama imkani sunacagini ifade ederek verdigi desteklerden dolayi Rektör Namik Ak’a tesekkür etti.

Rektör Namik Ak ise Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin bölgenin ihtiyaçlari ve sektörel gereksinimler dogrultusunda teknik ve akademik altyapisini güçlendirmeye devam edecegini belirterek turizm, otelcilik, lokanta ve ikram hizmetleri anlaminda üniversitenin bundan sonra da önemli mesafeler kaydedecegini söyledi.

Rektör Ak, uygulama mutfaginin ilk ögrencilerini 2020-2021 egitim-ögretim döneminde alan Pastacilik ve Ekmekçilik Programi ögrencilerine de üst düzeyde egitim vermek amaciyla hizmet edecegini ve 30-40 ögrencinin ayni anda çalisabilecegi tezgahlara, firin ve kazanlara, mutfak araç gereçlerine sahip oldugunu belirterek, mutfagin en iyi otellerin standardinda teknik altyapisinin oldugunu vurguladi. Rektör Namik Ak ayrica Pastacilik ve Ekmekçilik Programi ile KMÜ’nün geçtigimiz yil Türkiye’de bu programi açan iki üniversiteden biri oldugunu sözlerine ekledi.

Uygulama mutfagi; Pastacilik ve Ekmekçilik Programi ögrencilerinin yani sira Asçilik Programi ile Turizm ve Otel Isletmeciligi Programi ögrencilerine de uygulama imkani sunacak. Uygulama mutfagi ayrica basta Uygulamali Bilimler Yüksekokulu bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Programi olmak üzere diger programlarin uygulama derslerine de altyapi destegi verecek.

Uygulama mutfaginin açilis törenine Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Nuri Özbey, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas ile Il Jandarma Komutani Ismail Sahin ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA