Diyarbakir'da Sehir Tiyatrolari Perdelerini Açiyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari 3 Temmuz Cumartesi günü Sihirli Anahtar oyunu ile perdelerini açiyor.

Diyarbakir'da Sehir Tiyatrolari Perdelerini Açiyor
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi bünyesinde çalismalarini sürdüren Sehir Tiyatrolari, 3 Temmuz 2021’de ’Sihirli Anahtar’ çocuk oyununun prömiyeri ile perdelerini açacak. Birgül Yesiloglu Güler’in yazdigi Erdal Ayna’nin yönettigi ’Sihirli Anahtar’ sevginin her kapiyi açan bir anahtar oldugunu imgeleyen bir çocuk oyunu olarak izleyiciyle bulusacak. 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat 13.00’da sergilenecek oyunun prömiyeri Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapilacak.

Umut Yilmazer’in yazdigi Handan Ekici’nin yönettigi Kürtçe komedi oyunu ‘Derî’nin bu yil izleyiciyle bulusacagi Sehir Tiyatrolari’nda ayrica Civan Kara ile Handan Ekici’nin yönettigi sanatçi Zilan Tigris’in projesi olan Sehir Tiyatrolari oyunu Lotus’un da gösterimleri devam edecek.

Sehir Tiyatrolari, kirsal ilçe ve mahallelerde yasayan vatandaslari tiyatro ve sinema ile bulusturmak için de çalismalar yürütecek.
Kaynak: İHA