Boyner Grup, Plastik Tüketimini Sinirlamak Için Imza Atti

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner: 'Bizden sonraki nesillere yasanabilir ve sürdürülebilir bir dünya birakmak istiyoruz. Boyner Grup olarak attigimiz imzayla 2023 yilina kadar plastik kullanimimizi 11,5 ton azaltarak minimum seviyeye indirmeyi taahhüt ediyoruz'

Is dünyasinda plastik kullanimina dikkati çekmek amaciyla ortaya çikan Is Dünyasi Plastik Girisimi, Boyner Grup'un da arasinda bulundugu 34 kurumun imzalariyla hayata geçiyor.

Boyner açiklamasina göre, Boyner Grup, Is Dünyasi Plastik Girisimi’ne dahil olarak, plastik tüketimini azaltma taahhüdü verdi. Yasamin her noktasina dahil olan plastik hayati kolaylastiriyor gibi görünse de dogru geri dönüsüm politikalari uygulanmadiginda canli yasami ve biyolojik çesitlilik üzerinde olumsuz etki yaratiyor ve dünyanin gelecegini tehdit ediyor.

Boyner Grup tüm operasyonlarinda gereksiz plastik ambalaj kullanimini noktalamayi; yemekhanelerde tek kullanimlik plastik tabak, kasik ve çatal tüketimini sonlandirmayi amaçliyor. Bunun yani sira magaza ve merkez ofiste kisisel sise ve bardak kullanimina geçilmesi planlaniyor.

Magazalarda kullanilan aski ve ürünlerin sarili oldugu ambalajlarin geri dönüstürülebilir materyallerden üretilmesi için çalismalar yapiliyor. Bu çalismalar dogrultusunda 2023 yilinda tamamlanacak ilk asamada plastik kullaniminin 11,5 ton azaltilarak minimum seviyeye indirilmesi öngörülüyor.

- "Geri dönüstürülebilir plastik kullanacagiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, "Bizden sonraki nesillere yasanabilir ve sürdürülebilir bir dünya birakmak istiyoruz. Boyner Grup olarak attigimiz imzayla 2023 yilina kadar plastik kullanimimizi 11,5 ton azaltarak minimum seviyeye indirmeyi taahhüt ediyoruz." ifadelerini kullandi.

TÜSIAD, Global Compact ve Sürdürülebilir Kalkinma Dernegi'nin önderliginde, 34 kurumun imzasiyla hayata geçen Is Dünyasi Plastik Girisimi’ni desteklediklerini belirten Boyner, is dünyasinin çevreye ve topluma karsi sorumluluklarinin oldugunun altini çizdi.

Ümit Boyner, sunlari kaydetti:

"Boyner Grup olarak, Is Dünyasi Plastik Girisimi’ne verdigimiz ilk taahhüt çerçevesinde 2023 yilina kadar plastik kullanimimizi 11,5 ton azaltarak minimum seviyeye indirme sözünü veriyoruz. Merkez ofisimizden baslayarak magazalarimizi da kapsayan bir plan ile bu hedefe rahatlikla ulasacagimiza inaniyorum. 2023 sonrasinda, plastik kullanimimizi sifir seviyesine indirecegimiz geçis sürecinde ise mecburi durumlarda geri dönüstürülebilir plastik kullanarak daha yasanabilir bir dünya hedefine katki sunacagiz."
Kaynak: AA