Bodrum'u Yine Fiyatlar Karistirdi

Bodrum’da yaz sezonuna girilmesiyle birlikte fiyatlar da tavan yapti. Beach’lerde denize girmenin bedeli 10 bin liraya kadar çikti.

Bodrum'u Yine Fiyatlar Karistirdi
Bodrum’da lüks eglence sinir tanimamaya basladi.

Her bütçeye göre eglence bulunan tatil beldesinde bu yil Yalikavak Mahallesi Tilkicik koyu fiyatlari diger isletmeleri solladi. Göltürkbükü, Yalikavak mahallelerinde beach giris fiyatlari 300 TL ile bin TL arasinda degisiyor. Özellikle ünlü mekanlarin giris ücretlerinin yani sira sezlong, loca fiyatlari ise 3 bin 500 liradan basliyor. Deniz üzerinde bulunan localarin fiyati ise 10 bin liraya kadar çikiyor.

10 bin liralik localar

Yalikavak Mahallesi Tilkicik koyunda bulunan Highlight Hotelin içerisinde bulunan Miya Beach giris ücreti 500 liradan basliyor. Deniz üzerinde loca kiralamak isteyenler 10 bin lira bedel öderken sahilde bulunan loca fiyatlari ise 7 bin 500 lira dan basliyor. Çim üzerinde olan loca fiyatlarinin ise 5 bin lira oldugu ögrenildi.

Fiyatlari ödeyen yerli ve yabanci turistler ise sinirsiz yeme içme ve özel garson hizmeti aliyor. 10 bin lira ile 5 bin lira arasinda degisen localar en fazla 6 kisi ile sinirli oluyor.

"Misafirlerimiz ödedikleri bedelden memnun"

Localari 10 bin liradan satilan Highlight Hotel ve Miya Beach isletme müdürü Yusuf Erbas Bodrum’da her kesime hitap eden fiyatlar oldugunu ifade ederek, “Burasi Yalikavak Tilkicik koyu. Burada plaj giris ücreti kisi basi 500 TL’dir. 500 lirya içeri giren bir misafirimize bu bedelin tamamini kullaniyor. Misafirimize senzlogunu, havlusunu ve semsiyesini veriyoruz ve yiyecek içecek olarak kullaniyor bu bedeli. 3 ayri kategoride localar veriyoruz. 1 tanesi deniz üzerinde iskelenin ucunda olan loca 10 bin lira, Kiyi seridinde olan localarimiz var deniz içerisinde ama kiyida bulunan bunlarin bedeli ise 7 bin 500 liradir. Birde karada çimin üzerinde olan localar var onlarda 5 bin liradir. 10 bin liralik bir locayi maksimum 5 kisi kullana biliyor. Biz loca kirasi olarak almiyoruz verdigi bedel kadar tüketim yaptiriyoruz. Yiyecek içecek olarak verdigi bedel kadar kullana biliyor. 5 kisi geldiginde 3 bin liraya sezlong kullanmaktansa bizim özel bir yerimiz olsun denizin üzerinde rahatça takilip dinlenip denize gire bilecegimiz bir yerimiz olsun derlerse o kadarlik tüketimi göze alip locayi kullanabiliyorlar. Bazi misafirlerimiz tepki gösterebiliyor ama lokasyona baktiklari zaman aldiklari hizmeti gördüklerinde makul seviyede görüyorlar. Bodrum’un baska bölgelerinde fiyatlar tamamen degisebilir bu tamamen isletme giderleri, kira giderleri operasyon giderleri her bölgeye göre degisiyor. Baska bölgedeki bir isletmenin maliyetiyle Tilkicik koyundaki bir isletmenin maliyeti bir degil. Bizde isterdik daha uygun olmasini ama giderler ön plana çiktigi zaman maalesef bunu gerektiriyor. Biz burada lüksü yasatiyoruz. Burasi Bodrum’un en gözde ve en temiz plaji seçilen bir bölge. Bunun için Bodrum’da her lokasyonun kendi fiyati var. Bodrum’da 300 liraya da loca bula bilirsiniz, 10 bin lira ve daha üst fiyatlara da loca bula bilirsiniz” dedi.



Cem Özer’in beach loca fiyati 3 bin 500 lira

Karaderili Sirketler Grubuna ait olan Porto Bianco’yu isleten Oyuncu Cem Özer ise Beach giris ücreti almiyor. Sezlong kirasi olarak 50 ila 150 lira arasi bedel aliyor. Ünlü oyuncu beach’de bulunan localari ise 3 bin 500 liradan kiraya veriyor.

Ünlü oyuncu Cem Özer beach girisinde ücret talep etmedigini belirterek, “Biz bu yil localarimiz 3 bin 500 lira diye belirledik. Denizin üstünde kendine özel merdiveni ve dusu olacak. 3 bin 500 liraya 4 kisi ila 6 kisiye hizmet verecegiz. 3 bin 500 ödedikten sonra o bedel kadar yeme, içme hizmeti veriyoruz. Böyle bir yerde 6 kisi için denizi, çalan müzigi ve hizmetine baktigimizda makul bir fiyat. Bizde sezlong fiyatlari kisim kisim degisiyor. En öndeki Sezlong fiyatlari 150 lira, hem arkasindaki Sezlong fiyati 100 lira ama bana pahali geldi diyorsan kumsalimizdaki sezlong fiyatimiz da 50 lira. Bodrum’da 10 bin liralik localar varmis isterse 20 bin liraya satsin isletmeci ben isletmeciye kabahat bulmuyorum. O parayi veren adama sormak lazim memnun mu diye sormak lazim” dedi.



Göltürkbükü fiyatlari tavan yapti

Sosyetenin ünlü beldesi Türkbükü’de 90 liraya satilan lahmacun fiyati 110 liraya çikarken bir dürümün fiyati 400 liraya kadar firladi. Türkbükü’deki loca giris ücretleri ise en az 400 liradan baslayip bin liraya kadar çikiyor.
Kaynak: İHA