Muğla Ve İlçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Muğla ve ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla'nın Marmaris İlçesinde tören düzenlendi.

Marmaris Atatürk Meydanı'ndaki törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Ahu Hetman İlkokulu, 3-B Sınıfı Öğrencisi Mina Karaaslan ile Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu.

Törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. Yılında, çocukların umutlarını ve hayallerini temsilen, 101 balon göklerle buluşturuldu.

İlçede kutlamalar çevrim içi olarak devam etti. Marmaris Belediyesince hazırlanan ses sistemli araçlar da gün boyunca marşlar Marmaris sokaklarında gezecek.

- Bodrum

Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, çocukların 23 Nisan konulu şiirlerini okuması ve ay yıldızlı balonların gökyüzüne bırakılmasının ardından sona erdi.

Törene, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Garnizon Komutanı Güngör Gündoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Özkan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Utku Meral, gaziler, daire amirleri, oda başkanları, siyasi parti ve çeşitli STK temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

- Fethiye

Fethiye ilçesinde de tören düzenlendi. İlçede TBMM'nin açılışının 101. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında polis ekipleri kortej oluşturularak, Türk bayrakları ile şehir turu attı.

Marş ve siren çalarak ilerleyen korteje, vatandaşlar da balkondan bayrak sallayarak eşlik etti.

- Milas

Milas Atapark Meydanı'nda düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajları okundu.

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 23 Nisan'ın büyük Türk milletinin milli iradeyi her türlü gücün üstünde tuttuğunun ilanı olduğunu söyledi.

Tören, öğrencilerin şiir okuması ve yarışmada ödül alanların açıklanması ile sona erdi.

Törene, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA