Kent Estetiği 250 Bin Metrekare Hedefine Çok Yakın
Daha yeşil bir Manisa oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren ve bu doğrultuda geçtiğimiz yıl 60 günde 80 bin metrekarelik peyzaj alanını Manisa’ya kazandıran Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde, Başkan Cengiz Ergün’ün 2021 yılı için koyduğu 250 bin metrekarelik peyzaj hedefi tamamlanmak üzere. Yılın ilk dikim mevsimi olan Mart-Nisan aylarında 200 bin metrekarelik peyzaj alanında çalışma gerçekleştiren Kent Estetiği Daire Başkanlığı, ikinci dikim mevsimi olan Eylül-Ekim aylarında bu hedefi daha da büyütmek istiyor.

Çalışmalar yerinde incelendi
Gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Kent Estetiği Daire Başkanı Hakan Göktaş ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Cumhuriyet Mahallesi, Ceren Kulüp, Karaçay Deresi’nin üstünde kalan atıl alanda, Müftü Alim Efendi Bulvarı ve Muradiye Menemen yolu üzerinde yürütülen peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Peyzaj çalışmaları hakkında bilgi veren Kent Estetiği Daire Başkanı Hakan Göktaş, "Şu anda Cumhuriyet Mahallesi’nde 40 bin metrekarelik peyzaj alanındayız. Bu alanda yeşil alan çalışmalarımızı yaptık. Devamında bırakmış olduğumuz boşlukta da otopark çalışması olacak. Bunun yanı sıra Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda 28 bin metrekarelik peyzaj çalışmamız var. 5774 sokakta Ceren Kulüp diye bilinen sokakta 15 bin metrekarelik peyzaj alanımız var" dedi.
İkinci dikim sezonunda 300 bine yaklaşmayı planlıyoruz
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Ocak ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda kendilerine bir hedef koyduğunu belirten Göktaş, "2020 yılında 60 günde 80 bin metrekarelik peyzaj yapmayı başarmıştık. Bunun akabinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, 250 bin metrekare hedef koydu. Yılın ilk yarısında 200 bin metrekare peyzajı bitirmeye yakınız. Önümüzdeki 3 hafta içerisinde bitirmeyi umut ediyoruz. Başkanımızın bize koyduğu hedefe çok yaklaştık. Allah izin verirse bitki dikme, ağaç dikme ve çim ekme mevsimlerinin ikincisi olan Eylül-Ekim aylarının sonunda Başkanımız Cengiz Ergün’ün onayladığı projelerle 300 bin metrekareye yaklaşmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
