Imranli Belediye Baskanligina Özkan Demir Seçildi

Sivas'in Imranli ilçesinde, Murat Açil'in trafik kazasinda hayatini kaybetmesinin ardindan bosalan Belediye Baskanligina, AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Özkan Demir seçildi.

Imranli Belediye Meclisi, aralik ayi toplantisi belediye binasindaki meclis salonunda yapildi.

Toplantida, belediye baskani seçimi yapildi.

Seçimlerde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Özkan Demir 6, CHP Belediye Meclis Üyesi Dogan Aliskan ise 3 oy aldi.

Belediye baskani seçilen Demir, gazetecilere yaptigi açiklamada, "Baskanimiza Allah'tan rahmet, sevgili ailesine ve yakinlarina sabir diliyorum. Böyle bir seyin olmasini kimse istemezdi. Imranli, baskanimizla bir ivme yakalamisti ama takdiri ilahi bu kadarmis. Üzgünüz, söylenecek bir sey yok. Degerli meclis üyesi arkadaslarimizla sagduyulu bir seçim yaptik. 6'ya 3 salt çogunlukla biz kazandik. Allah izin verirse birlikte bu isi yürütecegiz." dedi.

- Belediye Baskani Açil trafik kazasinda hayatini kaybetmisti

Sivas'ta 29 Kasim'da Imranli Belediye Baskani Murat Açil'in kullandigi 34 BIR 240 plakali otomobil, Sivas-Imranli kara yolunun 94. kilometresinde, Bekir Demir (54) yönetimindeki 59 ZP 423 plakali hafif ticari araçla çarpismis, Açil ve diger araçta bulunan Tugba Demir (24), kaldirildiklari hastanelerde kurtarilamamisti.

Kazada yaralanan hafif ticari araç sürücüsü ile ayni aileden Mehmet (32), Eyüp (26), Ismail (21), Yaren Su (5) ve Eslem (1) Demir tedavi altina alinmisti.

Açil, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den belediye baskani seçilmisti.

Kaynak: AA