Çorum Mehmetçik Lisesi Ögretmenleri Ispanya'da Egitim Programina Katildi

Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi idareci ve ögretmenleri, Erasmus+ programi kapsaminda Ispanya'nin Malaga sehrinde bir haftalik egitim programina katildi.

Mehmetçik Anadolu Lisesi'nden yapilan yazili açiklamaya göre, ögretmenlerin dijital egitimdeki bilgi ve becerilerini gelistirmek amaciyla Gelecekte Iyi Bir Egitim Için Dijital Egitim Hareketi Projesi hayata geçirildi.

Avrupa Birligi Bakanligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanliginca yürütülen ve Erasmus+ kapsaminda Avrupa Komisyonu'ndan hibe destegi almaya hak kazanilan proje kapsaminda okuldan 3 idareci ve 7 ögretmen olmak üzere 10 kisilik heyetin Ispanya'nin Malaga kentini ziyaret etti.

Buradaki egitimde ögretmenlere dijital egitimi daha modern hale getirebilmek için elektronik ve dijital ders içerigine dair yenilikçi yöntemler, ders materyali gelistirme, bilgi ve iletisim teknolojilerini desteleyen eylemlere öncelik verme, internet trendi, müfredata elektronik ve dijital ders içeriklerini adapte ve çesitli yazilimlarla dijital sinif olusturma konularinda bilgi verildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde dijital egitimin ön plana çiktiginin hatirlatildigi açiklamada, projenin amaçlarina iliskin su ifadelere yer verildi:

"Proje ile egitim ögretim faaliyetlerinde kaliteli ve kapsayici egitimi saglamak için dijital egitimi daha modern hale getirecek bir anlayis kazanmayi hedefliyoruz. Egitim personelimize elektronik ve dijital egitim uygulamalari ve unsurlari hakkinda uluslararasi bir bakis açisi kazandirmak ve yeterliliklerini artirarak ögrencilerimizi gelecekteki elektronik ve dijital yeterlilik alanlarina bulunduklari egitim ortami ve dersler sayesinde simdiden hazirlamak istiyoruz. Hedefimiz egitimde dijitallesme ile egitime ve ögrencilere dair veri birikimi saglamak ve bu yolla egitimin gelistirilmesine katki saglamak."

Kaynak: AA