Doğalgazda Kademeli Fatura Nasıl Olacak?

Elektrikte kademeli fatura dönemini gelmesiyle aynı sistemin doğalgaz faturaları için de geçerli olacağı belirtildi. Konu kapsamında ise birçok detay merak ediliyor. Peki, doğalgaz kademeli fatura dönemi nedir? Kademeli fatura dönemi ne demek? Doğalgazda kademeli fatura nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Doğalgazda Kademeli Fatura Nasıl Olacak?
Kademeli tarifeye geçişin elektrik faturalarında yapılacağının belirtilmesiyle birçok kişi konu hakkında araştırmalara başlamıştı. Konuyla ilgili olarak artık doğalgaz için de kademeli fatura dönemine geçeceği belirtildi. Böylece birinci kademe geçilmediği sürece herhangi bir fazla ücret yansıtılmayacak. Türkiye'nin ortalamasının alınarak bir alt kademe oluşturulmasıyla herkesin aynı miktarda fatura ödemesi sağlanacak. Bu alt sınırı geçen vatandaşlar ise kullandığı kadar olan fazla miktarı ödeyecek. Bu kapsamda ise özellikle dar gelirli vatandaşlara yardımc olunması planlanıyor. Konu hakkında detayları merak eden birçok vatandaş ise kademeli fatura dönemi nedir ve doğalgazda kademeli fatura nasıl olacak sorularına cevap aramaya başladı. Doğalgazda kademeli fatura dönemi nedir sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi Nasıl Olacak?


Yılbaşından sonra geçerli olacak uygulamayla beraber elektrik faturalarında kademeli fatura dönemine geçileceği belirtilmişti. Konu kapsamında doğalgazda da aynı sistemin işleneceği belirtilince birçok kişi araştırmalara başladı. En merak edilenler arasında ise doğalgazda kademeli fatura dönemi nasıl olacak ve doğalgazda kademeli fatura dönemi nedir soruları yer aldı. Bu sisteme göre 4 kişilik bir evde 100 metrekareye göre Türkiye'nin ortalaması baz alınacak. Bu durumda ortalamanın altında kalan miktarlar fazla doğalgaz faturası ödemek zorunda kalmayacak. İlk aşamada herkese aynı fatura gelecek. Belirlenen ortalama sınırın üzerine çıkanların ise faturaları daha tüksek gelecek. Bu sayede dar gelire sahip olan kişilerin fazla miktarlar ödemesinden kaçınılacak.


Doğalgazda Kademeli Fatura Nasıl Olacak?


Kademeli Fatura Döneminde Ne Kadar Ödenecek?


Bu alınan önlem sayesinde kademeli fatura dönemi hem dar gelirli kişilerin az ödemesine yardımcı olacak hem de adil bir ödeme sistemi yaratacak. Bu sistemi duyan birçok kişi konuyla ilgili olarak kademeli fatura dönemnde ne kadar ödenecek sorusuna cevap arıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğalgazın önemli bir bölümünü devletin karşıladığını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise 'Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında sübvansiyon yapıyoruz. Bu doğrultuda atacağımız ilave adımlarımız olacak. Salgın döneminde fedakarlık yapan vatandaşlarımızın üzerine daha fazla yük binmemesi için gereken önlemleri almakta kararlıyız' açıklamasının yapılması birçok kişiyi beklentiye sokmuştu. Ardından doğalgaz ve elektrik faturalarında kademeli döneme geçilmesi birçok kişinin konuştuğu konular arasında yer aldı. K Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklamada ise kademeli fatura dönemi ile ilgili olarak 'Arkadaşlarımı kanun teklifini hazırlıyorlar. 4 Ocak tarihinden itibaren, Meclis çalışmalarına başladığında kademeli doğalgaz tarifesini getireceğiz. Villada oturanla gecekonduda oturanın aynı fiyatla doğalgaz tüketimini uygun bulmuyoruz' açıklaması yapıldı. Botaş ve GazBir ile yürütülen görüşmeler sonrası kademeli fatura dönemiyle ilgili birçok karar verildi. Doğalgazda dikkate alınacak illerin ise kışı ağır geçiren bölgeler olarak belirlenmesi önerildi. Botaş sunduğu öneriyi 'Erzurum'da vatandaşlar 5 ay, Antalya'da 2 ay yüksek miktarda doğalgaz tüketiyor. Fiyatlandırmada bunun da dikkate alınması gerekir” ifadeleriyle örneklendirdi. Çalışmaların bu kapsamda ilerlediği de belirtilenler arasında yer alıyor. Bölgeden bölgeye meydana gelen farklar ve kademeleri açıklandıktan sonra sitemizde bulabilirsiniz.


Doğalgazda Kademeli Fatura Nasıl Olacak?