Karaman'da 'Topraksiz Köylüye Devletten Toprak' Projesi Kapsaminda Çiftçilere Tapulari Dagitildi

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, "Topraksiz Köylüye Devletten Toprak" projesi kapsaminda Süleymanhaci ve Ortaoba köyü çiftçileri için düzenlenen tapu dagitim törenine katildi.

Piri Reis Kültür merkezinde düzenlenen tapu dagitim programina Vali Isik’in yani sira Karaman Milletvekilleri Recep Seker, Selman Oguzhan Eser, Vali Yardimcisi Kamuran Mustafa Balli, Il Jandarma Komutani Mustafa Çetinkaya, Tarim ve Orman Il Müdürü Yusuf Sahinbas, kurum müdürleri, AK Parti Il Baskani Abidin Çaglayan ve Süleymanhaci ile Ortaoba köyü çiftçileri katildi.

Tarim ve Orman Il Müdürü Yusuf Sahinbas’in proje ilgili bilgiler verdigi konusmasinin ardindan Karaman Milletvekilleri Seker ve Eser yaptiklari konusmalarda proje kapsaminda dagitimi yapilacak tapularin çiftçilere hayirli ugurlu olmasi dileklerinde bulundular.

Vali Isik konusmasinda Tarim Reformu Kanunun uygulanmasi ile az toprakli ve topraksiz çiftçilerin toprak sahibi olmalarini saglayacak projenin hayirli olmasi dileklerinde bulundu.

Bu konuda hakikaten çok büyük bir mücadele verildigini ifade eden Isik, "Belki farkinda degilsiniz ancak ben de sizin bu mücadelenize destek verdigimi belirtmek isterim. Farkli mecralar ve kanallar araciligi ile verdigimiz bu destek ve mücadele ile birlikte yasanan bütün zorluklara ragmen bugünlere gelebildik. Bu projenin hayat bulmasindan ve köylülerimizin toprak sahibi olmasindan dolayidir ki, ben de en az sizin kadar mutluyum." dedi.

Böyle bir mutlulugu çiftçilerle birlikte paylasmaktan dolayi tarif edemeyecegi duygular içerisinde oldugunu belirten Isik, sunlari kaydetti:

"Insallah ilimiz için hayirlara vesile olacaktir. Size de ekonomik açidan güzel bir gelir olarak geri dönüsü olacaktir. Sayin Cumhurbaskanimizin projesi olan topraksiz köylü kalmayacak projesi sayesinde topraksiz olan köylülerimizi de toprak sahibi olmalarini saglayacagiz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emegi geçen kurumlara ve personellerine tesekkür ediyorum. Hepinize hayirli olmasini dilerken dagitimini yaptigimiz tapularla birlikte sahibi oldugunuz topraklarin bereketli olmasini ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum."

Protokol konusmalarinin ardindan proje kapsaminda Süleymanhaci ve Ortaoba köyü çiftçilerine hayirli olmasi dilekleriyle Vali Isik ve protokol üyeleri tarafindan tapularin dagitimi yapildi.

Proje kapsaminda tapularini alan çiftçilerimiz arazi bedellerini ilk 4 yili ödemesiz olmak üzere 10 esit taksitle ödemek üzere 14 yilda ödeyebilecek.

Yine ayni proje ile köylerdeki atil olan hazine arazileri üretime kazandirilarak köylerde yasayan topragi olmayan ya da az olan çiftçileri toprak sahibi yaparak üretime ve ülke ekonomisine katki saglamasi amaçlaniyor.

Kaynak: AA