Nilüferli Kadinlar Siddete Karsi Haykirdi

Nilüferli kadinlar, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde yürüdü.

Nilüferli Kadinlar Siddete Karsi Haykirdi
25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde Nilüferli kadinlar, bu yil da seslerini duyurmak için sokaktaydi. Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi yürüyüse katilan çok sayida kadin, siddetin son bulmasi için haykirarak tepkilerini dile getirdi. Fatih Sultan Mehmet Bulvari üzerindeki Nilüfer Kent Konseyi binasi önünde bir araya gelen kadinlar, ellerindeki pankartlarla, sloganlar esliginde Nilüfer Cumhuriyet Meydani’na kadar yürüyüs gerçeklestirdi. Nilüfer Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Serpil Altun, Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Dilber Dereli, Vildan Özkula ve CHP Il Kadin Kollari Baskani Aysel Okumus ile Nilüfer Kent Konseyi Kadin Meclisi Üyeleri ve çok sayida kadin hep birlikte Nilüfer Cumhuriyet Meydani’na sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüs sonunda Halk Evi önündeki meydanda toplanan kadinlar burada basin açiklamasi yapti.

Kadinlar adina açiklamayi Nilüfer Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Serpil Altun yapti. Altun açiklamasinda söyle dedi: “Destek görmeyen, is bulamayan, çocuklarini birakacak bir kres, siginacak bir yeri olmayan, yoksullukla terbiye edilmeye çalisilan kadinlar siddet gördükleri evlere mahkum oluyor. Yoksulluk ve issizlik derinlestikçe siddet de katmerlenerek büyüyor.”

Nilüfer Belediye Baskani Dr. Sibel Özer de “Siddetin her türlüsüne karsi mücadelemizin, dayanismamizin bu simge gününde sizlerle birlikte oldugum için çok mutluyum. Kadinlar her gün öldürülüyor ve her gün binlerce siddet olayinin magduru oluyor. Bu siddetin karsisinda dimdik ayaktayiz ve olmaya da devam edecegiz. Tüm bu karanliga inat dayanisma içinde mücadelemize devam edecegiz” dedi.

Yürüyüs ve açiklamalarin ardindan kadinlar “Buzdaginin altinda ne var?” adiyla düzenlenen, kadina yönelik siddetin temelleri ve siddetle mücadele konularinin ele alindigi atölye çalismasina katildilar.
Kaynak: İHA