Kepez'de 155 Anne Ilk Yardim Sertifikasi Aldi

Annelere yönelik düzenlenen ‘Ilk Yardim Egitimi’ kursunun sertifika törenine katilan ve 155 anneye belgelerini teslim eden Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, kazalarin yüzde 25’inin evlerde gerçeklestigini belirterek, kursa katilan tüm anneleri kutladi.

Kepez'de 155 Anne Ilk Yardim Sertifikasi Aldi
Kepez Belediyesi’nin, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle annelere yönelik ücretsiz olarak düzenledigi ‘Ilk Yardim Egitimi’ kursuna katilan annelere sertifikalari verildi.

Kepez Belediyesi meclis salonunda düzenlenen sertifika törenine Baskan Hakan Tütüncü, Kepez Ilçe Milli Egitim Müdürü Hudai Vural ve Il Milli Egitim Sube Müdürü Özcan Akbulut ve kursiyerler katildi.

Sertifika töreninde konusan Kepez Ilçe Milli Egitim Müdürü Hudai Vural, Kepez Belediyesi ve Milli Egitim Müdürlügü arasindaki siki is birligiyle Kepez’i degistirme, dönüstürme gayretlerinin devam ettigini söyledi.

Ilk yardim kursunun da Kepez’i degistirme ve dönüstürme çalismalarinin bir parçasi oldugunu belirten Vural, “Sanatta, sporda, bilgide her alanda egitimi kapsayan bütün alanlarda diger ilçelerle kiyaslandiginda kiyas kabul etmeyecek bir sürat ve hizla ilçemizin degistigini ve dönüstügünü kent kültürünü biraz daha oturttugunu görüyoruz” dedi

“155 anneye sertifika”

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü de, kazalarin yüzde 25’inin evlerde gerçeklestigini belirterek, ilk yardim egitimi alan tüm anneleri kutladi. Kursu basariyla tamamlayan 155 anneye sertifikalarini verecek olmaktan dolayi duydugu mutlulugu dile getiren Tütüncü, “Bu müthis bir sey “ dedi.

Belediye olarak toplumun huzur ve mutlulugu için çalistiklarini belirten Baskan Tütüncü, “Bu toplumun temelini de hanimefendiler olusturuyor. Kadin estir, kadin kardestir, kadin annedir. Iste bunun için hanimefendiler çok kiymetlidir. Kadinlar mutlu olursa aile mutlu olur. Kadin kendini güvende hissederse, nesil kendini güvende hisseder. Kadin saglikliysa toplum sagliklidir. Kadinin ruh sagligi yerindeyse toplumun ruh sagligi yerindedir. Kadinlarin her sorunu da devletin sorunudur. Biz bu yolculuga baslarken hayalimiz, kadinlari mutlu bir sehir insa edebilmekti. Önceligimiz kadinlar, ikici sirada da çocuklari ve gençleri mutlu bir sehir meydana getirelim istedik. Biz hep bunun için çalistik. “diye konustu.



“Kadinlar AKMEK çatisi altinda çok mutlu”

Kepez’de kadinlara yönelik gerçeklestirilen çalismalar hakkinda bilgi veren Baskan Tütüncü, göreve geldiginde bugün binlerce kadina meslek egitim ve yetistirme kurslari veren AKMEK’lerin olmadigini vurguladi. Tütüncü, “Ilk olarak Sakarya AKMEK Subesini açtik ve kisa süre sonrada yeni subeler geldi. AKMEK’ler kadinlarin sosyallese bildikleri bir mekan oldu. Kepez’in 2009’u ile bugünü kiyaslandiginda beyazla siyah kadar fark var. 2009’un Kepez’in de hanimefendilerin sosyallese bildikleri bir yer yoktu. Biz hanimefendileri evlerinden çikartip sosyal hayatin tamda merkezine yerlestirdik. AKMEK’teki hanimlar sadece sanat ve meslek ögrenmediler. AKMEK’teki kurslara dahil olup, sonrasinda basari hikayeleri yazan çok kardesimiz oldu. Kendilerine ait moda evleri açan ve simdi çok iyi para kazanan hanimlarimiz oldu. Igne oyasi yapmasini ögrenerek, dünyanin dört bir tarafina igne oyasi satan kardeslerimiz var. AKMEK kurslarimiz ile kalpleri, gönülleri birlestiriyoruz. AKMEK’te hayatinda ilk defa Antalya disina çikanlari, Antalya’da hayatta ilk defa deniz görenleri gördük. Kepez’in hanimlari AKMEK’in çatisi altinda mutlu oldular. Sosyallestiler, sanat ögrendiler, Türkiye’yi gezdiler, kültür sanatla ilgilendiler “dedi.

Baskan Tütüncü, konusmasinin ardindan ilk yardim egitimine katilan 155 anneye sertifikalarini takdim etti.
Kaynak: İHA