Safran Bitkisi Projeyle Gelecege Tasinacak

Türkiye'de agirlikli olarak Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yetistirilen ve "mucize bitki" olarak adlandirilan safran "Safranda Hayat Var" projesiyle gelecege tasinacak.

Dünyanin en pahali baharati olarak adlandirilan safranin gelecege tasinmasi amaciyla "TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari" destekleme projeleri kapsaminda Safranbolu Sehit Murat Akdemir Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan "Safranda Hayat Var" projesi hazirlandi.

Bu kapsamda safran tarlasinda incelemelerde bulunan ögrencilere, bitkinin yetistirilme süreçleri, ekonomik degeri ve saglik yönünden faydalari anlatildi.

Safranbolu Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, yaptigi açiklamada, safranin kimya, boya, gida ve kozmetik sanayisinin yani sira tip alaninda da kullanilan bir bitki oldugunu belirtti.

Proje dogrultusunda farkli kurumlarla is birligi yapilip egitim ögretimin okul disi faaliyetlerle çesitlendirilmesinin saglanacagini aktaran Gümüs, "Safran hakkinda derinlemesine bilgi verilirken, farkli disiplinler araciligiyla hedef kitlenin sosyal, iletisim, düsünme, arastirma ve öz yönetim becerilerinin ortaya çikarilmasi amaçlanmaktadir." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA