Bursa'da Drone Destekli Genis Çapli Asayis Uygulamasi

Bursa’da 250 polisin katilimiyla yapilan asayis uygulamasinda yapilan denetlemelerde 300 araç denetlendi. Yapilan denetimlerde 21 is yerine islem yapilirken, 40 araca 19 bin lira idari para cezasi kesildi.

Bursa'da Drone Destekli Genis Çapli Asayis Uygulamasi
Bursa Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, görükle böölgesinde 300 personel ve 40 ekiple asayis uygulamasi gerçeklestirdi. Nilüfer Ilçe Emniyet Müdürlügü, Trafik ve Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin de destek verdigi asayis uygulamasinda trafik kontrolleri yapildi. Mekanlar ve Umuma açik alanlar denetlendi. Es zamanli olarak havadan dronla takip edildi. Yapilan Uygulamada 300 araç denetlenirken, 40 araca 19 bin lira idari para cezasi kesildi. Denetlemelerde 1700 kisinin Genel Bilgi Toplama Sistemi (GBT) ’si sorgulandi. Mekanlara yapilan denetimlerde ise 37 is yeri denetlenirken, 21 is yerine ise islem yapildi.

Yapilan denetimlerle vatandaslarin huzur ve güvenligine yönelik çalismalar yapildigini belirten emniyet müdürlügü yetkilileri, uygulamalarin artarak devam edecegini belirtildi.
Kaynak: İHA