Çorum'daki Dernek Cinayetine 6 Tutuklama

Çorum’da bir dernekte 2 kisinin öldürüldügü, 2 kisinin de yaralandigi silahli kavgayla ilgili yürütülen sorusturma kapsaminda gözaltina alinarak adliyeye sevk edilen 10 kisiden 6’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorum'daki Dernek Cinayetine 6 Tutuklama


Olay, 27 Ekim’de meydana gelmisti. Edinilen bilgiye göre, Yavruturna Mahallesi Esnafevler 1. Sokak’ta faaliyet gösteren Türk Sanat Musikisi Sevenler Dernegi’nde daha önce aralarinda husumet oldugu iddia edilen iki grup arasinda çikan tartisma büyümesi üzerine silahli kavgaya dönüsmüstü. Silahli kavgada Cihan Kanbur olay yerinde yasamini yitirirken, Semih Özçelik (16) ise kaldirildigi hastanede doktorlarin tüm müdahalesine ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybederken M.Y. ve K.Ö ise yaralanmisti.

Cinayetin ardindan Asayis Sube Müdürlügü tarafindan genis çapli sorusturma baslatildi. Cinayet-Gasp Büro ekiplerince titizlikle yürütülen sorusturma kapsaminda olayin daha önceden taraflar arasinda devam eden husumet nedeniyle çikan tartisma sonucu meydana geldigi tespit edilirken, olayla baglantisi oldugu tespit edilen S.A., M.Ö., H.A., S.Ö., U.S., S.T, H.I.D,. F.Ç., S.I.S. ve M.B. isimli sahislar yakalanarak gözaltina alindi. Ayrica olayla ilgili ifadelerine basvurulan S.B., S.B. ve M.B.B. isimli sahislar emniyetteki sorgularinin ardindan serbest birakilirken, B.Ö., S.Ç. ve M.T.T. adli süphelilerin yakalanmasi için çalismalar devam ediyor.

10 adet silah ele geçirildi

Cinayetle ilgili polis ekiplerinin yaptiklari aramalarda 3 adet tabanca, 103 adet tabanca fisegi, 7 adet otomatik ve pompali tüfek, 63 adet av fisegi, 4 adet kalasnikof (AK-47) mermisi ele geçirildi. Emiyetteki sorularinin ardindan haklarinda düzenlenen sorusturma evrakiyla birlikte adliyeye sevk edilen süphelilerden S.I.S., S.T. ve S.Ö. savcilikça, F.Ç. isimli süpheli mahkemece serbest birakilirken, S.A., M.Ö., H.A., U.S., H.I.D ve M.B. isimli (6) tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA