Malatya'da 100 Deprem Konutu Daha Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Elazig'in Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklügündeki depremden etkilenen Malatya'nin Pütürge ilçesinde evleri zarar görenler için yapilan 100 konut daha hak sahiplerine kurayla teslim edildi.

Malatya Valiliginden yapilan yazili açiklamaya göre, depremde kentte etkilenen bölgelerdeki vatandaslarin yaralari sarilmaya devam ediyor.

TOKI tarafindan Pütürge ilçesinde yaptirilan konutlarin hak sahibi vatandaslara teslimi Vali Aydin Barus'un katilimiyla noter huzurunda yapilan kurayla gerçeklestirildi.

Vali Barus, Pütürge Nikah Salonu'nda gerçeklestirilen törende, her konut tamamlandiginda yüzlerinin güldügünü belirtti.

Vatandaslarin da yüzünün gülmesinin kendilerini memnun ettigini aktaran Barus, "Kötü bir afet yasadik. Can kaybimiz olmadi ama tedbirli olmamiz gerekiyor ki bundan sonraki afetlerde can kaybi yasamayalim. Bu nedenle saglam yapilar içerisinde vatandaslarimizi iskan etmemiz gerekiyor. Riskli yapilarda yasayanlarin sikinti yasamamalari için elimizden geleni de yapmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Barus, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatiyla AFAD, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve TOKI'nin konutlari insa etmeye çalistigini bildirerek, söyle devam etti:

"Pütürge'nin doga kosullari konut yapimina çok elverisli degil özellikle kirsal alanda zorlandik. Ilçe merkezimizdeki konutlari süratle tamamladik ve kirsalda konut yapimina elverisli arazileri olmayanlarin ilçe merkezinde konut hakki alma hakkini sagladik. Tasbasi Mahallesi'nde 208 konut, Tepehan'da 98 konut bitirildi. Agalar ve Hatip Mahallesi'nde kentsel dönüsüm çalismalari devam ediyor. Bu kapsamda da 213 konut yapilmasi planlaniyor. Kirsal alanda yer seçimi yapilan 606 hak sahibimiz var, 77 vatandasimiz konut talep etmemis. Çok katli konut talep eden 77 vatandasimiz var. Yapimina baslanan 450 kirsal konutumuz var, 204'ü tamamlandi, digerlerinin yapimi devam ediyor. Elimizden geldigince bu hizmeti yerine getirmeye çalisiyoruz. Insallah bu saglam yapilarda sicak yuvalarinizda huzurla, deprem endisesi gütmeden yasarsiniz. Allah hayirli etsin."

Kura çekimine Vali Aydin Barus, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Pütürge Kaymakami Batuhan Tasgin, Ilçe Belediye Baskani Mikail Sülük ve hak sahibi vatandaslar katildi.

Kaynak: AA