Kayseri'de 2 Asirlik Jandarma Konagi Restore Edildi

Konak, Günesli Jandarma Karakol Komutanligi olarak hizmet verecek.

Kayseri'de Kocasinan Belediyesince restore edilen 200 yillik jandarma konagi hizmete açildi.

Günesli Mahallesi'nde atil durumdaki konagin açilisinda konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, restorasyonda emegi geçenlere tesekkür etti.

Bu topraklarin üzerindeki fitne odaklarinin bitmek bilmedigini, özellikle yurt disindan uzanan ellerin içeridekilerle is birligi yaparak Türkiye'nin birligine kastettigini vurgulayan Özhaseki, söyle devam etti:

"Bizim bu cografyadan kaynaklanan zorluklarimiz var, tarihte üstlendigimiz misyondan kaynakli zorluklarimiz var. Bu zorluklar karsisinda bir olacagiz, beraber olacagiz, bütün kötüleri yenecegiz. Istedikleri kadar 50 yil FETÖ'ye emek versinler, 50 yil PKK'ya emek versinler, 50 yil DHKPC'ye emek versinler, hiç önemli degil. Hem onlari yenecegiz hem de onlarin yurt disindaki para babalarini yenecegiz. Biz bir olacagiz, beraber olacagiz, yoksa Allah korusun bizi zor günler bekler."

Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit de mahalledeki karakolun, asayis olaylarinin azalmasi ve görülen lüzum üzerine 2013 yilinda faaliyetlerine son verildigini söyledi.

Jandarmanin artik restore edilen konakta yeniden görev alacagini belirten Yigit, "Geçen süre içinde gelisen sartlar, ilk kademe hizmetinin en yakin yerde vatandas odakli, hizli, kolay ve kaliteli bir sekilde verilebilmesi, jandarmanin Günesli Mahallesi'ndeki etkinligini artirmak amaciyla tekrar açilmasi planlanmistir. 21 Ekim 2019 tarihinde restorasyonuna baslanan konak 905 metrekare alandan olusuyor." diye konustu.

Yigit, Günesli Jandarma Karakol Komutanliginin yapiminda katkisi olanlara tesekkür etti.

Vali Sehmus Günaydin da il ve ilçe belediyeleriyle is birligi yaparak Kayseri'nin ihtiyaçlarini tamamladiklarini belirtti.

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, yapinin 19. yüzyildan kaldigina dikkati çekerek, "Tescilli yapiyi restore edip sonraki kusaklara miras olarak kalmasi için aslina uygun ve fonksiyon yükleyerek hizmete sunduk." diye konustu.

Konusmalarin ardindan Tuggeneral Yigit, Baskan Çolakbayrakdar'a plaket verdi, katilimcilar açilis kurdelesini kesti.
Kaynak: AA