'6. Uluslararasi Istanbul Arapça Kitap Fuari', 9 Ekim'de Baslayacak

Basin Yayin Birligi, Türkiye Basim Yayin Meslek Birligi ve Uluslararasi Arapça Kitap Yayincilari Dernegi tarafindan düzenlenen fuar, 9 17 Ekim tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi 9. Salon'da gerçeklestirilecek Kültür ve Turizm Bakanligi, Istanbul Valiligi, Istanbul Ticaret Odasi, birçok kamu, özel kurum ve kurulus tarafindan desteklenen fuar, bu yil 5 bin 250 metrekare alanda 23 ülkeden 25'i askin yayinevini agirlayacak

Bu yil "Bilgiyle Kanatlan" temasiyla yola çikan, "6. Uluslararasi Istanbul Arapça Kitap Fuari", Istanbullularla bulusmaya hazirlaniyor.

Basin Yayin Birligi, Türkiye Basim Yayin Meslek Birligi ve Uluslararasi Arapça Kitap Yayincilari Dernegi tarafindan düzenlenen fuar, 9 -17 Ekim tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi 9. Salon'da gerçeklestirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanligi, Istanbul Valiligi, Istanbul Ticaret Odasi, birçok kamu, özel kurum ve kurulus tarafindan desteklenen fuar, bu yil 5 bin 250 metrekare alanda 23 ülkeden 25'i askin yayinevini agirlayacak.

Türkiye'de gerçeklestirilen en kapsamli Arapça kitap ve kültür etkinligi olarak kabul edilen fuar, Istanbul'a Arap cografyasindan yogun olarak gelen turist kitle ile Istanbul'da sayilari bir milyona yaklasan Arap göçmen toplulugunun ve Arapçaya ilgisi olan herkesin bir milyondan fazla Arapça kitaba ulasmasini sagliyor.

Fuar kapsaminda ayrica Arap dünyasindan önemli isimlerin katildigi konferanslar, seminerler, imza günleri, resim, fotograf ve heykeltiras sergileri, siir ve müzik dinletileri gibi 100'den fazla kültürel etkinlik ziyaretçilerle bulusacak.

- "Gönüllü Tercümanlik" projesi

6. Uluslararasi Istanbul Arapça Kitap Fuari ayni zamanda Arapça egitimi gören ögrencileri "Gönüllü Tercümanlik" projesi ile anadili Arapça olan ziyaretçilerle bulusturarak, pratik yapma imkani sunacak.

Yine Arapça egitimi alan ögrenciler için özel olarak hazirlanan "Dil Kösesi"nde gönüllü ögretmenler tarindan verilen Arapça ve Türkçe canli ders etkinlikleri ve gönüllüler tarafindan sosyal sorumluluk kapsaminda alim gücü düsük olan ögrenciler için de kitap kuponu dagitilacak.

Her yil katilimci olarak yayinci ve ziyaretçi sayisini arttiran fuar, yapilan telif anlasmalari ile hem yurt disindan gelen yayinevlerine hem de uluslararasi okuyucu kitlesine Türk edebiyatinin tanitilmasi açisindan önemli bir firsat sunmayi amaçliyor.

Kaynak: AA