Çad Heyetinden Karabük Üniversitesine Ziyaret

Bati Akademisi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Barka ve Encemine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Saleh Daoussa Haggar, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile bir araya geldi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Rektör Polat, akademik is birligi görüsmeleri kapsaminda Çad'dan gelen heyeti makaminda agirladi.

Encemine Üniversitesi Rektörü Haggar, Çad'daki liseli ögrencilerin daha çok Türkiye'de okumak istedigini belirterek, desteklerinden ötürü Polat'a tesekkür etti.

Rektör Polat da Çad heyetini KBÜ'de görmekten mutlu oldugunu belirterek, "Burasi sizin de eviniz. Çad'da nasil yabancilik çekmediysem, sizin de burada bu sekilde düsünmeniz, aramizdaki iliskinin en iyi düzeyde oldugunu gösteriyor. Kapimiz, sizlere her zaman açik." ifadesini kullandi.

Heyetler, daha sonra akademik is birligi, Çad'dan yeni gelecek ögrencilerin durumu ve ortak yapilabilecek akademik etkinlikler konusunda görüs alisverisinde bulundu.

Hediye takdiminin ardindan heyet, kampüsü gezdi.

Ziyarette, KBÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mustafa Yasar, Prof. Dr. Mücahit Coskun ve Prof. Dr. Izzet Açar, Uluslararasi Iliskiler Ofisi Koordinatörü Ögr. Gör. Oya Çepni Önalan, Uluslararasi Ögrenciler Ofisi Koordinatörü Ögr. Gör. Kerim Tanis ile KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm ve üniversitede okuyan Çad'li ögrenciler hazir bulundu.

Kaynak: AA